Overnachten in een bed en breakfast met ruime suites en een machtig uitzicht. Dat is lekker wakker worden! Dit keer staat de spotlight op eigenaresse Ellen van B&B Weids in Elst (aff.). Het knusse dorp in de gemeente Rhenen. Ellen stelt haarzelf en de B&B voor aan de hand van vijf vragen.

Bed en breakfast Weids in Elst (Utrecht)

B&B Weids ligt op de Utrechtse Heuvelrug en aan de Nederrijn. Je geniet er van een prachtig uitzicht. De luxe bed en breakfast bestaat uit twee ruime tweepersoons suites (met kitchenette) en een grote suite voor vier gasten (met volledig ingerichte keuken). De B&B heeft een aparte ingang, eigen parkeerplaats en gratis (gewone) fietsen. Het centrum van Rhenen ligt op zes km van de bed en breakfast.

  • B&B Weids Elst (Utrecht)
  • Bed en breakfast Weids
  • Bed en breakfast Weids Rhenen Elst
  • B&B Weids Rhenen Elst Utrecht
  • B&B Weids Rhenen Uitzicht

Waarom en wanneer ben je gestart met de bed & breakfast?

Ik vind het leuk om mensen te ontmoeten en mee te laten genieten van onze fantastische plek. Ik probeer met B&B Weids gasten een plek te geven voor “het zalig nietsdoen”. Dolce far niente, zoals Italianen het zo mooi zeggen. Het is heel fijn als gasten uitgerust en tevreden vertrekken. Als ze hebben genoten. Daar doe ik het voor.

Na dik 4 jaar verbouwen ontving ik in mei 2019 mijn eerste gasten in B&B Weids. We hadden toen zowel onze eigen ruimte op de begane grond als de twee verdiepingen van de B&B af.

Wat maakt een bezoek aan B&B Weids bijzonder?

Een bezoek aan B&B Weids is bijzonder omdat je in elke suite een magnifiek (weids!) uitzicht hebt over de Elster uiterwaarden en de Nederrijn. Er zijn gasten die gewoon “thuisblijven” om naar het uitzicht te kijken. Verder zijn de luxe suites van alle gemakken voorzien met veel ruimte en licht. En tot slot: een lekker en uitgebreid ontbijt, dat ik als hobby-kok met veel plezier maak.

Wat kan je vertellen over de omgeving van de bed en breakfast?

Je kan letterlijk en figuurlijk alle kanten op. De Utrechtse Heuvelrug is een vrij onbekend natuurgebied, maar is verrassend mooi met haar rijke landgoederen, glooiende bossen, zand en heide. Ook Rivierenland met haar dijken en uiterwaarden is dichtbij. Je zit met de pont vlakbij ons huis zo tussen de fruitbloesem van de Betuwe. En als bonus zijn er veel mooie dorpjes en kastelen.

Wat is jouw favoriete plek of activiteit in Rhenen?

Eerlijk gezegd is mijn favoriete activiteit in Rhenen: shoppen! Rhenen is een gezellige en levendige stad. Er zijn goede winkels en lekkere restaurantjes. Het mooiste deel vind ik het oude stadsgedeelte rond de Cuneratoren. Omdat Rhenen op zo’n belangrijke plek aan de Rijn ligt, kent de stad een lange geschiedenis van handel, vorsten en oorlogen. Dat maakt de plaats boeiend.

Laatste tip voor gasten (in spé)?

Kom lekker wandelen, fietsen of mountainbiken. In de omgeving zijn veel routes uitgezet, van verschillende lengte en zwaarte. De één is nog mooier dan de ander. Een hele mooie wandel- en fietsroute is bijvoorbeeld het Let de Stigterpad. Dat pad begint in Rhenen en slingert over de Utrechtse Heuvelrug naar Maarn.

Overnachten in Elst (Utrecht) bij B&B Weids

Ben je nieuwsgierig of B&B Weids vrij is voor een overnachting? De bed en breakfast in Elst (Utrecht) boek je gelijk via Booking.com. Klik hieronder op de link en bekijk de beschikbaarheid:

Of bekijk meer opties

Er zijn in Rhenen verschillende mogelijkheden voor een overnachting, weekend weg of vakantie. Je ontdekt de hotels, vakantieparken, campings en B&B’s op VisitRhenen.

Ik ontvang een kleine vergoeding als je boekt of koopt via VisitRhenen. Daarmee kan ik de website onderhouden. De pagina bevat affiliate links. Dit interview is een momentopname. Mocht de B&B in de tussentijd gewijzigd zijn, staat op Booking.com de actuele informatie.