Rhenen kent allerlei hoogtepunten. Van populaire attracties en bezienswaardigheden tot natuur en het karakteristieke stadscentrum. Voor een dagje uit, weekend weg of vakantie is Rhenen geschikt voor alle leeftijden. Wat je ook zoekt. Ik geef je graag een eerste indruk! Hieronder vind je daarom in willekeurige volgorde een top 10 hoogtepunten van Rhenen.

1. Ouwehands Dierenpark

Bewonder de dieren in Ouwehands Dierenpark en leer meer over hun natuurlijke leefgebied, de bedreiging van wilde soortgenoten en wat jij kunt doen om hen te beschermen. Ontmoet de reuzenpanda’s, sta neus aan neus met de ijsberen en bekijk de Afrikaanse olifanten. Of hang zelf de beest uit in RavotAapia. Een bezoek aan Ouwehands Dierenpark is een leuke dag uit voor het hele gezin.

2. Cuneratoren

Cuneratoren

De Cuneratoren is letterlijk een hoogtepunt van Rhenen. Rhenen telt meerdere kerken maar de Cunerakerk met toren valt gelijk op. De 82 meter hoge toren is gezichtsbepalend voor het stadscentrum. Dit symbool voor Rhenen torent dan ook hoog uit boven de bebouwing van de binnenstad. Vernoemd naar de heilige Cunera is het een parel van Rhenen. De kerk is regelmatig te bezichtigen en de toren te beklimmen.

3. Utrechtse Heuvelrug

Rhenen is omgeven door de Utrechtse Heuvelrug. Na de Veluwe het grootste bosgebied van Nederland. Vanaf Rhenen loopt het honderd vierkante kilometer nationaal park door tot Amersfoort. Tel daar het heuvelachtige terrein bij op en je treft een uniek landschap in Nederland. Een oase van rust met mooie uitzichtpunten en allerlei diersoorten die zich er thuis voelen. Het ontdekken van de natuurgebieden is echt wat voor natuurliefhebbers. Met Rhenen als het perfecte startpunt. Genieten!

4. Militair Ereveld Grebbeberg

In de meidagen van 1940 was de Grebbeberg het middelpunt van de oorlog tussen Duitsland en Nederland. Duizenden soldaten streden er voor hun land. Het Militair Ereveld Grebbeberg houdt de gedachte hieraan levend. Meer dan 800 soldaten hebben er hun rustplaats. Een indrukwekkende bezienswaardigheid. Tevens is er elk jaar op 4 mei Dodenherdenking, de herdenkingsplechtigheid voor beroepsmilitairen en dienstplichtigen die sinds 1940 waar ook ter wereld zijn gevallen. Met recht een hoogtepunt van Rhenen.

5. Stadscentrum Rhenen

De binnenstad van Rhenen is een centrum met uitstraling. Wandel langs de eeuwenoude stadsmuren, steegjes, pittoreske hoekjes en ontdek het unieke stadscentrum. Daarnaast kan je in de knusse binnenstad heerlijk winkelen. Je stapt gemakkelijk binnen bij de leuke winkels die in de binnenstad zijn gevestigd. Waar ook meer dan genoeg mogelijkheden zijn voor een lekkere borrel, lunch of diner. Onder het toeziend oog van de altijd aanwezige Cuneratoren kan jij je er goed vermaken. Tip: combineer je bezoek aan de binnenstad met het Stadsmuseum Rhenen en ontdek de schatten en historie van Rhenen.

6. Nederrijn

Varen Rhenen

De langsstromende Nederrijn mag gerust een hoogtepunt van Rhenen worden genoemd. Het geeft de stad nog meer karakter en levert prachtige riviernatuur op. Zoals de natuurgebieden Blauwe Kamer en Palmerswaard. Tijdens een fietstocht of wandeling langs de Nederrijn zal de natuurliefhebber veel plezier beleven. Of kom met een eigen boot en leg een dag aan bij de Passantenhaven. Vanaf daar wandel je in vijf minuten het stadscentrum in.

7. Outdoor activiteiten

Mountainbiken Rhenen

Ga buiten activiteiten ondernemen in de prachtige omgeving van Rhenen. Lekker actief bezig zijn in de mooie natuur. Wandel door de natuurgebieden, fiets langs de Nederrijn of mountainbike door de bossen. De tientallen kilometers aan routes nemen je mee door de bijzondere natuur die deze streek te bieden heeft.

8. Culinaire restaurants

Proef de smaak van Rhenen bij één van de restaurants. Zowel in het stadscentrum als daarbuiten kan je lekker eten bij verschillende eetgelegenheden. Door het brede aanbod zal de fijnproever, bourgondiër en fan van de snelle hap er altijd wel een smakelijk restaurant vinden. Daarnaast ben je ook voor een borrel in Rhenen aan het juiste adres. Strijk neer langs een terras aan het water of gezellig in het stadscentrum. Het culinaire Rhenen laat het smaken.

9. Slag om de Grebbeberg

Naast het Militair Ereveld Grebbeberg zijn er meer restanten van de Slag om de Grebbeberg zichtbaar. Als onderdeel van de Grebbelinie stonden er allerlei verdedigingswerken op en rond de berg. Vandaag de dag zijn er een aantal kazematten en een loopgraaf van over. De overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog geven je een beeld van wat zich er heeft afgespeeld in de Tweede Wereldoorlog.

10. De regio

Rhenen ligt op de zuidelijke punt van de Utrechtse Heuvelrug. Een regio die zich uitstrekt tot Amersfoort, waar je een mix van natuur en cultuur tegenkomt. Maar er is meer. Rhenen grenst namelijk ook aan de Gelderse Vallei en Betuwe. Twee regio’s die zich ook op hun eigen manier onderscheiden. Van de fruitboomgaarden van de Betuwe tot de levendige dorpen en steden van de Gelderse Vallei. Rhenen is dan ook een geweldige uitvalsbasis om maar liefst drie regio’s te ontdekken.

Overnachten in Rhenen

Ben jij overtuigd door de hoogtepunten van Rhenen? Ontdek dan het overzicht met hotels, vakantieparken, campings en B&B’s op VisitRhenen. Of bekijk gelijk één van de favorieten hieronder:

Ik ontvang een kleine vergoeding als je boekt via VisitRhenen. De pagina bevat daarom affiliate links.

2 reacties op ‘Top 10 hoogtepunten van Rhenen

  1. Hoi Hans De woorden die jij uitspreekt over het mooie Rhenen en zijn omgeving zijn perfect. Ik hoop op een mooie en gezonde zomer dan zal dat zeker vele bezoekers genereren voor jullie succes.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s