Geniet van de riviernatuur in natuurgebied Palmerswaard Rhenen. Dit gebied is een uiterwaard waar veel verschillende plant- en diersoorten voorkomen. Het is onderdeel van Natura2000, een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden met een belangrijke biodiversiteit.

Riviernatuur

Je komt een divers stukje riviernatuur tegen in natuurgebied Palmerswaard Rhenen. Een laaggelegen gebied langs een tien meter hoge steilrand. Het gevarieerde landschap met graslanden, bomen, poelen en geulen kenmerken het gebied. Sommige geulen zijn verbonden met de Nederrijn. Hierdoor is de natuur voortdurend in ontwikkeling. Het heeft ervoor gezorgd dat je bijzondere plantensoorten in het gebied ziet.

Paradijs voor dieren

Het natuurgebied is een fijne plek voor allerlei diersoorten. Vissen groeien er op voordat ze de Nederrijn in zwemmen. Daarnaast hebben veel verschillende vogelsoorten er hun plek gevonden. Waaronder de zeearend. In het gebied leven bevers. Een bijzondere diersoort die je niet vaak aantreft in de Nederlandse natuur. Je hebt wel wat geluk nodig om ze te spotten. Ze zijn namelijk vooral in de nacht actief.

Wandelen Palmerswaard Rhenen

Je kunt wandelen door Palmerswaard Rhenen. Er loopt een twee kilometer lange wandelroute door het natuurgebied. De wit gemarkeerde paaltjes wijzen je de weg. Je start vanaf de parkeerplaats Paardenmarkt en loopt gelijk het natuurgebied in. Tijdens het wandelen door Palmerswaard Rhenen kom je langs verschillende poelen. Let dan vooral goed op. In en rond deze poelen zijn altijd wel wat dieren te zien.

Eten en drinken

Vlakbij natuurgebied Palmerswaard Rhenen begint het centrum van de stad. Daar zijn mogelijkheden om wat te eten of drinken. Grandcafé Moeke en de Koning van Denemarken zijn dichtbij gelegen restaurants met een terras. In de zomermaanden kun je ook een ijsje halen bij IJssalon Martino.

Overnachten in Rhenen

Combineer een bezoek aan Palmerswaard met een langer verblijf op de Utrechtse Heuvelrug. Rhenen is één van de mooie plaatsen in deze streek. Bekijk waar je kunt overnachten in Rhenen. Of bekijk één van de type accommodaties: