Wandelroutes in Rhenen

Op zoek naar de mooiste wandelroutes in Rhenen? Tientallen kilometers aan wandelpaden liggen klaar om door je ontdekt te worden. De bossen van de Utrechtse Heuvelrug en de riviernatuur langs de Nederrijn bieden allerlei mogelijkheden om te wandelen. En welke wandelroute in Rhenen je ook kiest, er is onderweg altijd wat te zien. Zoals mooie plekjes of één van de vele diersoorten die hun thuis in de natuurgebieden van Rhenen hebben gevonden. Daarnaast zijn er door het heuvelachtige landschap mooie uitzichtpunten. Wij wensen je veel wandelplezier!


Stadswandeling Rhenen centrum

Stadswandeling Rhenen centrum

De stadswandeling in Rhenen centrum loopt langs de bezienswaardigheden van het stadscentrum.


Gemarkeerde wandelroutes Grebbeberg

Met schitterende uitzichtpunten en bosrijke natuur is het fijn wandelen over het zuidelijke eindpunt van de Utrechtse Heuvelrug.


Gemarkeerde wandelroutes Palmerswaard

Palmerswaard kenmerkt door typisch Nederlandse riviernatuur. Ontdek het wandelpad door het waterrijke natuurgebied.


Wandelen kwintelooijen

Gemarkeerde wandelroutes Kwintelooijen

Wandel door een mooi stukje van de Utrechtse Heuvelrug met afwisselende natuur en uitzichtpunten.


Wandelroute Laarsenberg

Gemarkeerde wandelroutes Laarsenberg

Loop door een afwisselend en heuvelachtig natuurgebied. Het bosgebied loopt over in graanakkers en graften. Het zorgt voor mooie uitzichten.


Gemarkeerde wandelroutes Plantage Willem III

Struin door een glooiend landschap. Graslanden, heide en boomgroepjes zorgen voor een gevarieerd natuurgebied, waarna dit overloopt in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug.


Gemarkeerde wandelroutes Blauwe Kamer

Ontdek hoe mooi de Nederlandse riviernatuur is. Gevoed door het water van Nederrijn is het rivieroeverreservaat altijd in beweging.


Gemarkeerde wandelroutes Stadsbossen

De Stadsbossen biedt boswandelingen. Het heuvelachtige terrein herbergt verschillende loof- en naaldbossen.


Wandelen in Rhenen

De wandelroutes in Rhenen zijn er in alle soorten en maten. Lange wandeltochten, (on)gemarkeerde wandelroutes of een stadswandeling. Omgeven door natuurgebieden is er veel te ontdekken in Rhenen wanneer je van wandelen houdt. De langsstromende rivier de Nederrijn zorgt voor mooie riviernatuur. De rivier speelt hier met de hoogte van de waterstand een belangrijke rol. Het trekt veel vogels aan. Als je vogels wilt kijken tijdens het wandelen in Rhenen is het een aanrader om naar deze natuurgebieden te gaan. Vooral de Blauwe Kamer is een aanrader.

Daarnaast zijn er de heuvelachtige bossen van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Onder andere de Grebbeberg, Laarsenberg en Stadsbossen zijn hier onderdeel van. Voor een mooie boswandeling ben je in Rhenen aan het juiste adres. De wandelroutes in Rhenen nemen je mee over de bospaden. Wie weet kom je tijdens je wandeling nog wel enkele bosdieren tegen zoals een ree of vos.