Wandelroutes in Rhenen

Op zoek naar de mooiste wandelroutes in Rhenen? Tientallen kilometers aan wandelpaden liggen klaar om ontdekt te worden. De bossen van de Utrechtse Heuvelrug, de riviernatuur langs de Nederrijn of het stadscentrum bieden allerlei mogelijkheden om te wandelen.

Overzicht wandelroutes in Rhenen

Op deze pagina vind je een overzicht van de wandelroutes in Rhenen. Wij hebben ze gewandeld. We delen daarom graag onze ervaringen en geven je meer informatie over de wandelingen. Eén ding weten we in ieder geval zeker, er zijn wat ons betreft meer dan genoeg mooie wandelroutes! En welke wandelroute in Rhenen je ook kiest, er is onderweg altijd wat te zien. Wij wensen je veel wandelplezier!


Stadswandeling Rhenen centrum

Stadswandeling Rhenen centrum

De stadswandeling in Rhenen centrum loopt langs de bezienswaardigheden van het stadscentrum.


Wandelroute Grebbeberg

Met schitterende uitzichtpunten en bosrijke natuur is het fijn wandelen over het zuidelijke eindpunt van de Utrechtse Heuvelrug.


Wandelroute Palmerswaard

Palmerswaard kenmerkt door typisch Nederlandse riviernatuur. Ontdek het wandelpad door het waterrijke natuurgebied.


Wandelroute Prattenburg

Natuurpad Prattenburg

Ontdek een typisch bosgebied van de Utrechtse Heuvelrug. Heuvel op en heuvel af!


Kwintelooijen uitzichtpunt

Wandelroute Dikkenberg

Ontdek recreatiegebied Kwintelooijen met deze wandelroute. Een wandeling gekenmerkt door hoogteverschillen en afwisselende natuur.


Wandelroute Laarsenberg

Wandelroute Laarsenberg

Loop door een afwisselend en heuvelachtig natuurgebied. Het bosgebied loopt over in graanakkers en graften. Het zorgt voor mooie uitzichten.


Wandelroute Tussen Rug en Rijn

Struin door een glooiend landschap. Graslanden, heide en boomgroepjes zorgen voor een gevarieerd natuurgebied, waarna dit overloopt in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug.


Wandelroutes Blauwe Kamer

Ontdek hoe mooi de Nederlandse riviernatuur is. Gevoed door het water van Nederrijn is het rivieroeverreservaat altijd in beweging.


Leemkuil Rhenen Stadsbossen

Wandelroute Leemkuil

Een gemarkeerde boswandelingen door Stadsbossen. Een heuvelachtig bosgebied met verschillende loof- en naaldbossen.


Wandelroute Lijsterengroute

Wandel door de Stadsbossen en haar omgeving. Een wandeling door en langs de rand van het bos.


Rondje Kwintelooijen (1)

Rondje Kwintelooijen

Een korte ontspannen wandeling door het recreatiegebied Kwintelooijen.


Wandelen in Rhenen

De wandelroutes in Rhenen zijn er in alle soorten en maten. Lange wandeltochten, (on)gemarkeerde wandelroutes of een stadswandeling. Omgeven door natuurgebieden is er veel te ontdekken in Rhenen wanneer je van wandelen houdt. De langsstromende rivier de Nederrijn zorgt voor mooie riviernatuur. De rivier speelt er met de hoogte van de waterstand een belangrijke rol. Het trekt veel vogels aan. Als je vogels wilt kijken tijdens het wandelen in Rhenen is het een aanrader om naar deze natuurgebieden te gaan. Vooral de Blauwe Kamer is een tip.

Daarnaast zijn er de heuvelachtige bossen van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Onder andere de Grebbeberg, Laarsenberg en Stadsbossen zijn hier onderdeel van. Voor een mooie boswandeling ben je in Rhenen aan het juiste adres. De wandelroutes in Rhenen nemen je mee over de bospaden. Wie weet kom je tijdens je wandeling nog wel enkele bosdieren tegen zoals een ree of vos.