Op zoek naar de mooiste wandelroutes in Rhenen? Tientallen kilometers aan wandelpaden liggen klaar om ontdekt te worden. De bossen van de Utrechtse Heuvelrug, de riviernatuur langs de Nederrijn of het stadscentrum bieden allerlei mogelijkheden om te wandelen.

Overzicht wandelroutes in Rhenen

Op deze pagina vind je een overzicht van de wandelroutes in Rhenen. Ik heb ze gewandeld. Je leest over elke route mijn ervaringen. En je vindt er de handige informatie over de wandeling. De wandelroutes staan op volgorde van lang naar kort. Ik wens je veel wandelplezier!

Natuurpad Pr8tige Heuvelrug Kwintelooijen (9 km)

Plantage Willem III

Stappen door de bossen rondom Kwintelooijen en het open landschap van Plantage Willem III.


Natuurpad Prattenburg (6,5 km)

Wandelroute Prattenburg

Ontdek een bosgebied van de Utrechtse Heuvelrug. Heuvel op en heuvel af!


Wandelroute Laarsenberg (4,5 km)

Loop door een afwisselend en heuvelachtig natuurgebied. Het bosgebied loopt over in graanakkers en graften. Het zorgt voor mooie uitzichten.


Wandelroute Grebbeberg (4 km)

Wandelroute Grebbeberg

Met schitterende uitzichtpunten en bosrijke natuur is het fijn wandelen over het zuidelijke eindpunt van de Utrechtse Heuvelrug.


Wandelroute Tussen Rug en Rijn (3,5 km)

Struin door een glooiend landschap. Graslanden, heide en boomgroepjes zorgen voor een gevarieerd natuurgebied. Het laatste deel loopt langs de rand van bos van de Utrechtse Heuvelrug.


Wandelroute Dikkenberg (3 km)

Kwintelooijen uitzichtpunt

Ontdek recreatiegebied Kwintelooijen met deze wandelroute. Een wandeling met hoogteverschillen, uitzichtpunten en afwisselende natuur.


Wandelroute Leemkuil (3 km)

Leemkuil Rhenen Stadsbossen

Een gemarkeerde boswandeling door Stadsbossen. Een heuvelachtig bosgebied met verschillende loof- en naaldbossen.


Wandelroute Lijsterengroute (3 km)

Wandel door de Stadsbossen en haar omgeving. Een wandeling door en langs de rand van het bos.


Wandelroutes Blauwe Kamer

wandelroute Blauwe kamer

Ontdek hoe mooi de Nederlandse riviernatuur is. Gevoed door het water van de Nederrijn is het rivieroeverreservaat altijd in beweging.


Stadswandeling Rhenen centrum (2,3 km)

Stadswandeling Rhenen centrum

De stadswandeling in Rhenen centrum loopt langs de bezienswaardigheden van het stadscentrum.


Wandelroute Palmerswaard (2 km)

palmerswaard

Palmerswaard is gebied met echte Nederlandse riviernatuur. Ontdek het wandelpad door het waterrijke natuurgebied.


Rondje Kwintelooijen (1,5 km)

Rondje Kwintelooijen (1)

Een korte ontspannen wandeling door het recreatiegebied Kwintelooijen.


Wandelen in Rhenen

De wandelroutes in Rhenen zijn er in alle soorten en maten. Lange wandeltochten, (on)gemarkeerde wandelroutes of een stadswandeling. Omgeven door natuurgebieden is er veel te ontdekken in Rhenen wanneer je van wandelen houdt. De langsstromende rivier de Nederrijn zorgt voor mooie riviernatuur. De rivier speelt er met de hoogte van de waterstand een belangrijke rol. Het trekt veel vogels aan. Als je vogels wilt kijken tijdens het wandelen in Rhenen is het een aanrader om naar deze natuurgebieden te gaan. Vooral de Blauwe Kamer is een tip.

Daarnaast zijn er de heuvelachtige bossen van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Onder andere de Grebbeberg, Laarsenberg en Stadsbossen zijn hier onderdeel van. Voor een mooie boswandeling ben je in Rhenen aan het juiste adres. De wandelroutes in Rhenen nemen je mee over de bospaden. Wie weet kom je tijdens je wandeling nog wel enkele bosdieren tegen zoals een ree of vos.