Op zoek naar de mooiste wandelroutes in Rhenen? Tientallen kilometers aan wandelpaden liggen klaar om ontdekt te worden. De bossen van de Utrechtse Heuvelrug, de riviernatuur langs de Nederrijn of het stadscentrum bieden allerlei mogelijkheden om te wandelen.

Overzicht met routes voor wandelen in Rhenen

Op deze pagina vind je een overzicht van de wandelroutes in Rhenen. Ik heb ze gewandeld. Je leest over elke route mijn ervaringen. En je vindt er de handige informatie over de wandeling. De wandelroutes staan op volgorde van lang naar kort. Ik wens je veel wandelplezier!Wandelroutes in de omgeving van Rhenen

Je kunt ook mooie wandelingen in de omgeving van Rhenen maken. De Utrechtse Heuvelrug, Betuwe en Gelderse Vallei bieden allerlei mogelijkheden. Benieuwd welke routes er zijn? Bekijk het overzicht met wandelroutes in de omgeving van Rhenen.

Wandelen in Rhenen

De wandelroutes in Rhenen zijn er in alle soorten en maten. Lange wandeltochten, (on)gemarkeerde wandelroutes of een stadswandeling. Omgeven door natuurgebieden is er veel te ontdekken in Rhenen wanneer je van wandelen houdt. De langsstromende rivier de Nederrijn zorgt voor mooie riviernatuur. De rivier speelt er met de hoogte van de waterstand een belangrijke rol. Het trekt veel vogels aan. Als je vogels wilt kijken tijdens het wandelen in Rhenen is het een aanrader om naar deze natuurgebieden te gaan. Vooral de Blauwe Kamer is een tip.

Daarnaast zijn er de heuvelachtige bossen van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Onder andere de Grebbeberg, Laarsenberg en Stadsbossen zijn hier onderdeel van. Voor een mooie boswandeling ben je in Rhenen aan het juiste adres. De wandelroutes in Rhenen nemen je mee over de bospaden. Wie weet kom je tijdens je wandeling nog wel enkele bosdieren tegen zoals een ree of vos.