Overzicht korte wandelroutes in Rhenen (1 – 5 km)

Verken de korte wandelroutes in Rhenen. Op de Utrechtse Heuvelrug is veel natuur te ontdekken met de bossen en de langsstromende Nederrijn. Wandelen is één van de leukste manieren om dit te doen. Ik help je graag op weg met het vinden van de juiste route.

Korte wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen

Op deze pagina vind je een overzicht van de korte wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen. Elke wandeling is tussen de 1 en 5 km lang. De tochten staan op volgorde van lang naar kort. Geniet van je wandeling!

Wandelroute Laarsenberg (4,5 km)

De gemarkeerde route Laarsenberg is een afwisselende wandeling. De korte wandelroute op de Utrechtse Heuvelrug neemt je mee door het bos en over paden langs velden en akkers. Op verschillende plekken kijk je uit over Achterberg, het Binnenveld en de Gelderse Vallei.


Wandelroute Grebbeberg (4 km)

Gemarkeerde wandelroute Grebbeberg is een heuvelachtige boswandeling. De 52 meter hoge berg is het eindpunt van de Utrechtse Heuvelrug. Het levert mooie uitzichtpunten op over de Nederrijn en de Betuwe. De rondwandeling wijst je de weg langs alle mooie plekken.


Wandelroute Tussen Rug en Rijn (3,5 km)

Ontdek met de gemarkeerde wandelroute Tussen Rug en Rijn het glooiende landschap van natuurgebied Plantage Willem III. Een oude tabaksplantage waar nu grasland en heide de boventoon voeren. Konikpaarden, runderen en damherten begrazen het gebied. Wie weet kom je ze tegen met deze korte wandelroute op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen.


Wandelroute Dikkenberg (3 km)

Gemarkeerde wandelroute Dikkenberg leid je rond over de oude zandafgraving Kwintelooijen. Samen met landgoed De Dikkenberg dat rondom het recreatiegebied ligt. De rondwandeling loopt langs mooie uitzichtpunten over de Gelderse Vallei en de afwisselende natuur. Van vennen en moeras tot heidevelden.


Wandelroute Leemkuil (3 km)

De naam van de gemarkeerde wandelroute Leemkuil verwijst naar de vroegere leem afgravingen. De korte wandelroute op de Utrechtse Heuvelrug start en eindigt bij een overgebleven leemkuil. Je loopt door een heuvelachtig bosgebied waar loof- en naaldbossen elkaar afwisselen.


Wandelroute Blauwe Kamer (3 km)

Loop door een levendig rivierlandschap met wandelroute Blauwe Kamer. In het rivieroeverreservaat bepaalt de Nederrijn het tempo van de natuur. Een gemarkeerde korte wandelroute in Rhenen waar je ontdekt hoe mooi de Nederlandse riviernatuur kan zijn.


Lijsterengroute (3 km)

De Lijsterengroute laat je het bosgebied van de Stadsbossen zien. Onderweg zijn er enkele uitstapjes langs de rand van bos naar de omliggende wijk en volkstuintjes.


Stadswandeling Rhenen centrum (2,3 km)

Maak kennis met de stad door de stadswandeling Rhenen centrum. Een korte wandelroute door het stadscentrum. Je loopt langs bezienswaardigheden als de Cunerakerk, de Binnenmolen en overblijfselen van de stadsmuren. Daarnaast kan je gelijk bij de winkels binnenlopen of wat eten en drinken bij een restaurant.


Wandelroute Palmerswaard (2 km)

Aan de rand van het stadscentrum start de gemarkeerde wandelroute Palmerswaard. Het wandelpad leid je door het waterrijke natuurgebied langs de Nederrijn. Palmerswaard is door de rivier altijd in beweging. Een leuke route als je een wandeling wilt combineren met een bezoek aan de stad.


Rondje Kwintelooijen (1,5 km)

Rondje Kwintelooijen is met recht een korte wandelroute op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen. De wandeling loopt een ronde door het recreatiegebied van Kwintelooijen. Een ontspannen rondje omringd door de hoger gelegen natuur.


Meer wandelroutes in Rhenen

Nieuwsgierig geworden welke routes je nog meer kunt wandelen in Rhenen? Naast de korte wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug zijn er ook leuke langere tochten in Rhenen. Bekijk het overzicht met wandelroutes in Rhenen voor alle mogelijkheden.