Wandelroute Tussen Rug en Rijn

De gemarkeerde wandelroute Tussen Rug en Rijn loopt door een glooiend landschap. De 3,5 kilometer lange wandelroute neemt je mee door natuurgebied Plantage Willem III. Zoals de naam al verklapt, een natuurgebied dat aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug ligt en aan de andere kant grenst langs de Nederrijn. Een gevarieerde wandeling met kans om dieren te spotten.

Wij wandelden de gemarkeerde wandelroute Tussen Rug en Rijn. Lees onze ervaringen en bekijk de route!

  • Tussen Rug en Rijn: 3,5 km
    • Startpunt: Parkeerplaats aan de Rijkstraatweg t.h.v. huisnummer 265, 3921 AH Elst

Wandelroute Plantage Willem III

Plantage Willem III dankt haar naam aan de tabaksplantage die er vroeger gevestigd was. Tijdens de gemarkeerde wandelroute Tussen Rug en Rijn in Plantage Willem III zal je dit terug zien. Er staan op afstand namelijk enkele tabaksschuren in het landschap.

Tijdens de wandeling ontdek je de gevarieerde natuur van gebied. Je loopt langs de rand van het bos, over graslanden en langs heide. Wij liepen deze wandelroute aan het eind van de zomer (augustus). De heide stond toen prachtig in bloei! De gevarieerde natuur zorgt voor een levendig geheel aan dieren, vogels en planten. Met een beetje geluk kom je tijdens het wandelen damherten, konikpaarden of kleinere dieren tegen. Wij hadden deze keer helaas pech.

Het natuurgebied is onderdeel van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het Utrechts Landschap faciliteert dan ook de gemarkeerde wandelroute Tussen Rug en Rijn.

Meer routes door Plantage Willem III

Vanaf Plantage Willem III lopen wandelpaden door de bossen van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Er zijn dan ook ongemarkeerde routes die gedeeltelijk door Plantage Willem III lopen.

Door Plantage Willem III lopen onderstaande wandelingen:

De omgeving van Rhenen kent veel natuur. Hierdoor zijn er tientallen kilometers aan wandelpaden. Bekijk de wandelroutes in Rhenen.

Horeca & overnachten

Lekker uitpuffen bij een restaurant na de wandelroute Tussen Rug en Rijn. Het volgende restaurant ligt in de buurt van het natuurgebied:

Je kunt natuurlijk ook overnachten in Rhenen. Handig als je meer van de regio wilt ontdekken. Bekijk het overzicht met aanbod van hotels, vakantieparken, campings en B&B’s op VisitRhenen.