Gemarkeerde wandelroute Plantage Willem III

De gemarkeerde wandelroutes in Plantage Willem III lopen door een glooiend landschap. Graslanden, heide en boomgroepjes zorgen voor een gevarieerd natuurgebied, waarna dit overloopt in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Het zorgt voor een levendig geheel aan dieren, vogels en planten. Met een beetje geluk kom je tijdens het wandelen damherten, konikpaarden of kleinere zoogdieren tegen.

Plantage Willem III dankt haar naam aan de tabaksplantage die er vroeger gevestigd was. Tijdens de gemarkeerde wandelroute in Plantage Willem III zal je dit terug zien. Er staan namelijk enkele tabaksschuren in het landschap. Het natuurgebied is onderdeel van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het Utrechts Landschap faciliteert dan ook de gemarkeerde wandelroute Plantage Willem III.

In het gebied loopt de volgende gemarkeerde wandelroute:

  • Tussen Rug en Rijn: 3,5 km
    • Startpunt: Parkeerplaats aan de Rijkstraatweg t.h.v. huisnummer 265, 3921 AH Elst

Meer routes door Plantage Willem III

Vanaf Plantage Willem III lopen wandelpaden naar de bossen van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Er zijn dan ook ongemarkeerde routes die gedeeltelijk door Plantage Willem III lopen.

Door Plantage Willem III lopen onderstaande wandelingen:

De omgeving van Rhenen kent veel natuur. Hierdoor zijn er tientallen kilometers aan wandelpaden. Bekijk de wandelroutes in Rhenen.

Horeca & overnachten

Lekker uitpuffen bij een restaurant na een wandeling door Plantage Willem III. Het volgende restaurant ligt in de buurt van het natuurgebied:

Je kunt natuurlijk ook overnachten in Rhenen. Handig als meer van de regio wilt ontdekken. Bekijk dan het overzicht met aanbod hotels, vakantieparken, campings en B&B’s op VisitRhenen.