De gemarkeerde wandelroute Tussen Rug en Rijn loopt door een glooiend landschap. De 3,5 kilometer lange wandelroute neemt je mee door natuurgebied Plantage Willem III. Zoals de naam van de route al verklapt, een natuurgebied dat aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug ligt en aan de andere kant grenst langs de Nederrijn. Een gevarieerde wandeling langs grasvlakten, heide en bos.

Ik wandelde de gemarkeerde wandelroute Tussen Rug en Rijn. Lees over mijn ervaringen. Aan het eind van dit artikel vind je een link naar de wandelroute.

Tip! Zoek je meer wandelroutes over de Utrechtse Heuvelrug? Je ontdekt met de wandelgids Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug (aff.) 15 mooie routes tussen Amersfoort en Rhenen.

ReizenReizen

Wandelroute door Plantage Willem III

Plantage Willem III is lokaal bekend om de gevarieerde natuur in het gebied. Wandelroute Tussen Rug en Rijn start over paden door de open grasvlakten. Het geeft mooie vergezichten afgewisseld met groepjes bomen. Omgeven door het bos van de Utrechtse Heuvelrug valt continue op dat het gebied echt een overgang is richting de Nederrijn. Op de grasvlakten lopen regelmatig Gallowayrunderen, Konikpaarden en Damharten. Helaas had ik vandaag pech maar ook zonder de dieren zijn de vergezichten prachtig.

Plantage Willem III dankt haar naam aan de tabaksplantage die er vroeger gevestigd was. Tijdens de gemarkeerde wandelroute Tussen Rug en Rijn in Plantage Willem III zie je dit terug. Er staat op afstand namelijk een tabaksschuur in het landschap. Wanneer ik wandelroute Tussen Rug en Rijn verder naar achteren volg, zie ik de eerste plukken heide. Ik liep de wandelroute aan het eind van de zomer (augustus). De heide stond toen prachtig in bloei!

Daarna gaat wandelroute Tussen Rug en Rijn verder richting het bos. Het valt op hoe rustig en stil het is achterin het natuurgebied. Natuurgeluiden voeren de boventoon. Heerlijk! Langs de bosrand van de Utrechtse Heuvelrug loopt de wandeling om de heide heen. Terug richting de open grasvlakten. Wanneer de route het bos uitkomt, is er opnieuw een mooi vergezicht over het gebied. Daarna gaat wandelroute Tussen Rug en Rijn via de grasvlakten het glooiende landschap af richting het eindpunt.

Plantage Willem III is onderdeel van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het Utrechts Landschap faciliteert de gemarkeerde wandelroute Tussen Rug en Rijn.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wandelroute Tussen Rug en Rijn

Klik hieronder op de link en bekijk de wandelroute. De route wordt gefaciliteerd door Utrechts Landschap.

  • Tussen Rug en Rijn: 3,5 km
    • Bekijk route
    • Markering: blauw
    • Startpunt: Parkeerplaats aan de Rijkstraatweg t.h.v. huisnummer 265, 3921 AH Elst

Ik beschrijf mijn ervaring met het volgen van de route. Mocht de route in de tussentijd gewijzigd zijn, geeft de link de actuele informatie.

Meer wandelroutes in Rhenen

Bekijk alle wandelroutes in Rhenen die ik liep. Wil je vaker wandelen op de Utrechtse Heuvelrug? Dan geef ik je graag een tip: de wandelgids Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug (aff.). Met deze gids doorkruis je in vijftien wandelroutes het hele gebied. Van heidevelden naar bomenlanen en over bospaden naar de toppen van de heuvelrug. Een must-have voor wandelaars.

Overnachten in Rhenen

Je kunt natuurlijk ook overnachten in Rhenen. Handig als je meer van de regio wilt ontdekken. Bekijk het overzicht met aanbod van hotels, vakantieparken, campings en B&B’s op VisitRhenen. Of klik gelijk op één van de favorieten:

Ik ontvang een kleine vergoeding als je boekt via VisitRhenen. Daarmee kan ik de website onderhouden. De pagina bevat daarom affiliate links.