Natuur in Rhenen

Rhenen heeft prachtige natuurgebieden. Niet alleen bossen maar ook rivieroeverreservaten heidevelden kenmerken het landschap rondom de stad. Allemaal gebieden waar je van gaat genieten. Wandel over de gemarkeerde wandelroutes of fiets een route over de Utrechtse Heuvelrug. Er is van alles mogelijk om de natuur in Rhenen te ontdekken.

In de natuurgebieden rondom Rhenen leven allerlei wilde dieren. De vos, het damhert, het konikspaard, de bever en het galloway rund worden ook wel de Big Five van Rhenen genoemd. Of ga vogels kijken in het unieke vogelgebied de Blauwe Kamer. In de natuurgebieden van Rhenen spot je ze allemaal! Net als honderden andere dieren en planten. Bekijk hieronder door welke gebieden je kan wandelen, wilde dieren kunt spotten of gewoon genieten van de unieke omgeving. Waar ga jij heen?


Plantage Willem III

Plantage Willem III is een afwisselend natuurgebied met heide, grasland en bebossing. Een mooi stuk natuur op de grens van Rhenen en Elst.


Grebbeberg bos

Grebbeberg

Ontdek het heuvelachtige bos van de Grebbeberg. Het natuurgebied in Rhenen met schitterende uitzichten over de Nederrijn en Betuwe.


Wandelen Kwintelooijen

Kwintelooijen

In natuurgebied Kwintelooijen komen bijzondere natuur, sport en recreatie samen. Een mooi stukje van de Utrechtse Heuvelrug.


Ontstaan blauwe kamer

Blauwe Kamer

De Blauwe Kamer, een prachtig gebied met riviernatuur. Het rivieroeverreservaat is een paradijs voor vogels.


Laarsenberg

Laarsenberg

De Laarsenberg kenmerkt zich door een afwisselend landschap. Bossen, graanakkers en graften, dat is de unieke karakter van dit gebied.


Palmerswaard

Palmerswaard

De riviernatuur in natuurgebied Palmerswaard is een prachtige plek in Rhenen. Een plek waar de Nederrijn het tempo bepaald.


Landgoed Prattenburg Rhenen

Landgoed Prattenburg

Het mooie bos van Landgoed Prattenburg is opengesteld voor publiek. Een fijne plek voor een boswandeling.


Leemkuil Rhenen Stadsbossen

Stadsbossen

Stadsbossen is een bosrijk recreatiegebied in Rhenen. De mooie natuur zit vol met sportieve mogelijkheden.