Ontdek de Grebbeberg, een heuvelachtig bos met magnifieke uitzichten. Je geniet gegarandeerd in dit mooie natuurgebied.

Bosrijke natuur

De Grebbeberg is onderdeel van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Duizenden jaren ontwikkeling hebben de berg tot het huidige bos gemaakt. De vele bomen worden afgewisseld met typische bosplanten. Langs de steile helling van de berg naar de Nederrijn heb je verschillende uitzichtpunten. De rivier heeft hier zelf voor gezorgd. Door erosie zijn hoogteverschillen van vijftig meter ontstaan.

Natuurgebied vol leven

Je treft in dit natuurgebied een bos vol leven. Het gebied is verbonden met natuurgebied de Blauwe Kamer. Tijdens het wandelen over de Grebbeberg kan je daarom een kudde Konikpaarden of Gallowayrunderen tegenkomen. Ook andere landdieren zoals vossen, reeën, boommarters en eekhoorns zijn er te zien. Maar je zult goed moeten opletten om ze te spotten. Het bos kent namelijk een hoop plekken om te verstoppen! Daarnaast leven er vele soorten bosvogels. Van spechten, merels en uilen tot roofvogels.

Wandelen

De gemarkeerde routes Grebbeberg en Laarsenberg lopen over de Grebbeberg. Dit zijn de witte of rode wandelroute. Beide wandelroutes nemen je mee langs een andere zijde van de berg voor een boswandeling. Je kan ze daardoor ook goed combineren voor een langere wandeling.


Contactgegevens

Grebbeweg 123
3911 AV Rhenen

Let op: Afhankelijk van je bestemming kan het adres anders zijn.