Het wandelen van de gemarkeerde wandelroute op de Laarsenberg is de moeite waard. Je wandelt er door een afwisselend en heuvelachtig natuurgebied. Het gebied beschikt over eik-, loof- en naaldbos. Daarnaast zijn er mooie graanakkers en graften, ontstaan in de middeleeuwen. Deze liggen op de heuvels langs de bosrand. Vanaf daar heb je uitzicht over Achterberg en de Gelderse Vallei. Het zorgt voor een divers gebied vol mooie plekken.

Natuurgebied Laarsenberg hoort bij het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Zij beheren de gemarkeerde wandelroutes die over Laarsenberg lopen. In het gebied mogen honden grotendeels onder appèl los lopen. Er staat met borden aangegeven waar ze aangelijnd moeten worden. Zo kan je samen met de hond de mooie wandeling ontdekken.

Zoek je meer wandelroutes over de Utrechtse Heuvelrug? Kijk dan eens naar de wandelgids Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug (aff.) voor routes tussen Amersfoort en Rhenen.

Overnachten

Wil je langer in Rhenen verblijven? Ontdek dan het overzicht met hotels, vakantieparken, campings en B&B’s op VisitRhenen. Of bekijk gelijk één van de favorieten hieronder:

Ik ontvang een kleine vergoeding als je boekt via VisitRhenen. Daarmee kan ik de website onderhouden. De pagina bevat daarom affiliate links.

Wandelroute Laarsenberg

  • Laarsenberg rood: 4,5 km
    • Startpunt: Parkeerplaats Militair Ereveld, Grebbeweg 123, 3911AV Rhenen

Andere wandelroutes in Rhenen

De Laarsenberg kent ook nog andere wandelmogelijkheden. Dit zijn veelal ongemarkeerde routes. Zij lopen gedeeltelijk door het natuurgebied. Daarnaast grenst natuurgebied Grebbeberg aan Laarsenberg. In dit gebied loopt een gemarkeerde wandelroute met hetzelfde startpunt als Laarsenberg rood.

  • Grebbeberg wit: 4 km
    • Startpunt: Parkeerplaats Militair Ereveld, Grebbeweg 123, 3911AV Rhenen
  • Grift en Graftenpad: 12 km
    • Startpunt: Steakhouse Cunera, Grebbeweg 1A, 3911AS Rhenen

Er zijn in Rhenen veel mogelijkheden voor een mooie wandeling. De tientallen kilometers aan wandelpaden in Rhenen lopen door de hele omgeving.