De gemarkeerde wandelroute Laarsenberg is een afwisselende boswandeling. Je wandelt door een natuurgebied met loof- en naaldbos. En je komt langs graanakkers en graften, ontstaan in de middeleeuwen. Je hebt er uitzichten over Achterberg en de Gelderse Vallei.

Ik liep wandelroute Laarsenberg (4,5 km). Lees mijn ervaringen. Je vindt onderaan deze pagina een link naar de wandelroute.

Tip! Zoek je meer wandelroutes over de Utrechtse Heuvelrug? Je ontdekt met de wandelgids Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug (aff.) 15 mooie routes tussen Amersfoort en Rhenen.

 • Gemarkeerde wandelroute Laarsenberg
 • Gemarkeerde wandelroute Laarsenberg loopgraaf
 • Wandelen Laarsenberg
 • Gemarkeerde wandelroute Laarsenberg
 • Gemarkeerde wandelroute Laarsenberg uitzichtpunt

ReizenReizen

Wandelen over de Laarsenberg

De gemarkeerde wandelroute Laarsenberg start op de parkeerplaats bij het Militair Ereveld Grebbeberg. Een bezoek aan deze indrukwekkende herinnering is een aanrader. Je leert bij het informatiecentrum over de Slag om de Grebbeberg. De wandelroute gaat vanaf de parkeerplaats het bos in. Al snel komt de route uit op één van de mooiste paden van het bos. Een brede laan met aan beide zijden volgroeide bomen.

Aan de linkerzijde van de bomenlaan komt de gemarkeerde wandelroute Laarsenberg langs een loopgraaf. De loopgraaf was onderdeel van de stoplijn tijdens de gevechten in de Tweede Wereldoorlog. Vanaf de bomenlaan loopt de wandeling over de bospaden van de Laarsenberg. De route gaat een kort stuk vlak langs de achterzijde van het berenbos in Ouwehands Dierenpark. Over de paden steek je het bos door. Het leidt naar de rand van het bos.

Langs de van het bos liggen akkers op de helling. De akkers liggen er al sinds de middeleeuwen. Dwars op de hellingen werden grachten geplaatst. Dit zijn stroken gras en hagen. Hierdoor spoelt de grond niet weg. De wandelroute Laarsenberg loopt langs verschillende graften. Over de hellingen kijk je uit op Achterberg, de binnenvelden en Gelderse Vallei. Het zijn mooie uitzichten.

Wandelroute Laarsenberg volgt daarna de markering terug het bos in. Over de heuvelachtige paden struint de route het bos door. Onderaan de Laarsenberg slaat de wandeling gelijk weer rechtsaf het bos in. Deze paden leiden terug naar het eindpunt van de route.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wandelroute Laarsenberg

Natuurgebied Laarsenberg hoort bij de Utrechtse Heuvelrug. Het Utrechts Landschap faciliteert de gemarkeerde wandelroute Laarsenberg.

 • Gemarkeerde wandelroute Laarsenberg (4,5 km):
  • Bekijk route
  • Markering: rood
  • Startpunt: Parkeerplaats Militair Ereveld, Grebbeweg 123, 3911AV Rhenen

Ik beschrijf mijn ervaring met het volgen van de route. Mocht de route in de tussentijd gewijzigd zijn, geeft de link de actuele informatie.

Andere wandelroutes in Rhenen

Bekijk ook de andere wandelroutes in Rhenen die ik liep. Wil je vaker wandelen op de Utrechtse Heuvelrug? Dan raad ik je de wandelgids Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug (aff.) aan. Met deze gids doorkruis je in vijftien wandelroutes het gebied tussen Amersfoort en Rhenen. Van heidevelden naar bomenlanen en over bospaden naar de toppen van de heuvelrug.

Overnachten in Rhenen

Deze wandeling combineren met een overnachting in Rhenen? Ontdek het overzicht met hotels, vakantieparken, campings en B&B’s op VisitRhenen. Of bekijk hieronder gelijk één van de favorieten:

Ik ontvang een kleine vergoeding als je boekt via VisitRhenen. Daarmee kan ik de website onderhouden. De pagina bevat daarom affiliate links.