Het wandelen van de gemarkeerde wandelroute op de Laarsenberg is de moeite waard. Je wandelt er door een afwisselend en heuvelachtig natuurgebied. Het gebied beschikt over eik-, loof- en naaldbos. Daarnaast zijn er mooie graanakkers en graften, ontstaan in de middeleeuwen. Deze liggen op de heuvels langs de bosrand. Vanaf daar heb je uitzicht over Achterberg en de Gelderse Vallei. Het zorgt voor een divers gebied vol mooie plekken.

Natuurgebied Laarsenberg hoort bij het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Zij beheren de gemarkeerde wandelroutes die over Laarsenberg lopen. In het gebied mogen honden grotendeels onder appèl los lopen. Er staat met borden aangegeven waar ze aangelijnd moeten worden. Zo kan je samen met de hond de mooie wandeling ontdekken.

  • Laarsenberg rood: 4,5 km
    • Startpunt: Parkeerplaats Militair Ereveld, Grebbeweg 123, 3911AV Rhenen

Andere wandelingen rond de Laarsenberg

De Laarsenberg kent ook nog andere wandelmogelijkheden. Dit zijn veelal ongemarkeerde routes. Zij lopen gedeeltelijk door het natuurgebied. Daarnaast grenst natuurgebied Grebbeberg aan Laarsenberg. In dit gebied loopt een gemarkeerde wandelroute met hetzelfde startpunt als Laarsenberg rood.

  • Grebbeberg wit: 4 km
    • Startpunt: Parkeerplaats Militair Ereveld, Grebbeweg 123, 3911AV Rhenen
  • Grift en Graftenpad: 12 km
    • Startpunt: Steakhouse Cunera, Grebbeweg 1A, 3911AS Rhenen

Er zijn in Rhenen veel mogelijkheden voor een mooie wandeling. De tientallen kilometers aan wandelpaden in Rhenen lopen door de hele omgeving.

Horeca & Overnachten

Er zijn een aantal restaurants in de buurt van het natuurgebied. Na het afleggen van de gemarkeerde wandelroute op de Laarsenberg, kan je hier fijn neerploffen. Tijd voor wat lekkers! De volgende eetgelegenheden liggen in de buurt:

Ben je van plan om meerdere dagen in Rhenen te blijven? Bekijk dan het overzicht met aanbod hotels, vakantieparken, campings en B&B’s op VisitRhenen.