Als je op zoek bent naar een leuk hotel op de Utrechtse Heuvelrug, is er genoeg keuze. Maar welk verblijf past voor een hotelovernachting het best bij jou? Als lokale inwoner van deze streek help ik je graag op weg. In dit artikel vertel ik over zeven hotels die ik bij je onder de aandacht wil brengen.

Welke leuke hotels zijn er op de Utrechtse Heuvelrug?

De Utrechtse Heuvelrug is een mooie plek om te ontdekken. Overdag genieten van je bezoek aan deze streek en ‘s nachts lekker slapen in een leuk hotel op de Utrechtse Heuvelrug. Ik heb bij elk verblijf een link geplaatst, zodat je gelijk verder kunt kijken en boeken. Wel zo makkelijk!

1. Hotel ‘t Paviljoen – Rhenen

Hotel ‘t Paviljoen Rhenen

‘t Paviljoen is een 4 sterren hotel op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen. Tijdens de hotelovernachting zijn er ook faciliteiten zoals een bar, restaurant en sauna. Het hotel ligt op de Grebbeberg, langs mijn favoriete bos op de Utrechtse Heuvelrug. Een boswandeling is een aanrader! Ouwehands Dierenpark en het Militair Ereveld liggen ook vlakbij het verblijf.

2. Boutique Hotel Parc Broekhuizen – Leersum

Zoek je een luxe Boutique hotel op de Utrechtse Heuvelrug? Dan is Parc Broekhuizen (aff.) wat je zoekt. Het historische en modern ingerichte landgoed ligt in Leersum. Het 17e-eeuwse landhuis bevindt zich midden op het nationaal park, je bent omringd door bos en het is er rustig. Er zijn twee restaurants op het landgoed. Alles wat je nodig hebt voor een luxe overnachting.

3. Hampshire Boshotel – Overberg

Hampshire Boshotel Overberg (aff.) is een hotel aan de rand van het bos bij de Utrechtse Heuvelrug. Het 4 sterren hotel ligt in de rustige omgeving van Overberg. Met welness faciliteiten zoals een Turks stoombad en sauna is er ruimte voor ontspanning. Het hotel is milieuvriendelijk en heeft een restaurant en bar. Alles voor een ontspannen hotelovernachting op de Utrechtse Heuvelrug.

4. Hotel Landgoed Zonheuvel – Doorn

De heuvelrug is bekend om de landgoederen en kastelen. Hotel Landgoed Zonheuvel (aff.) is zo’n mooi landgoed waar je kunt overnachten. Centraal gelegen buiten het dorp Doorn is het landgoed met hotel omringd door het bos van de Utrechtse Heuvelrug. De hotelkamers zijn in het paviljoengebouw en er is een restaurant en terras met uitzicht op het karakteristieke Maarten Maartenshuis.

5. Designhotel Napoleonschuur – Amerongen

Designhotel Napoleonschuur (aff.) ligt in het dorpscentrum van Amerongen. Een leuk hotel op de Utrechtse Heuvelrug dat gevestigd is in de historische Tabakswaag uit 1806. Er zijn een beperkt aantal kamers. Een goede keuze wanneer een kleinschalig hotel in een pittoresk dorp je voorkeur heeft. Ontbijt, lunch en diner kan bij het nabij gelegen restaurant Buitenlust.

6. Landgoed De Horst – Driebergen

Het hotel op Landgoed De Horst (aff.) ligt in het bos van de Utrechtse Heuvelrug. Gelegen op loopafstand van het karakteristieke dorp Driebergen. Het landgoed heeft een eigen bos voor een wandeling. Daarnaast is er een restaurant en terras op het landgoed. Een fijne en rustige plek voor een hotelovernachting op de Utrechtse Heuvelrug.

7. Van der Valk Hotel – Veenendaal

Van der Valk Veenendaal (aff.) is een 4-sterren hotel met alle faciliteiten voor een ontspannen verblijf. Het hotel heeft bijvoorbeeld een restaurant, bar en fitness & wellness center. Gelegen aan de rand van Veenendaal is een bezoek brengen aan het centrum een aanrader. Er zijn leuke winkels voor een dag shoppen.

Kom je Rhenen bezoeken tijdens één van je hotelovernachtingen op de Utrechtse Heuvelrug? Op VisitRhenen laat ik zien wat je er allemaal kunt beleven.

Bijzonder overnachten op de Utrechtse Heuvelrug

Bekijk in dit artikel mijn tips voor een hotelovernachting op de Utrechtse Heuvelrug. Bepaal welke eisen je hebt voor jouw verblijf zodat je een goede keuze maakt die past bij jouw wensen. Kom overnachten op de Utrechtse Heuvelrug en laat het vakantie gevoel maar beginnen!

Hotel met wellness op de Utrechtse Heuvelrug

Er zijn een paar hotels met wellness op de Utrechtse Heuvelrug. De grootte van deze wellness faciliteiten verschilt per hotel. Ik raad je daarom aan om te bekijken welk verblijf aan je wensen voldoet. De hotels met wellness op de Utrechtse Heuvelrug zijn:

  • Van der Valk Veenendaal
  • ‘t Paviljoen
  • Hampshire Boshotel Overberg

Last minute hotel Utrechtse Heuvelrug

Zoek je een last minute hotel op de Utrechtse Heuvelrug? Geen probleem! Met het aanbod aan verblijven is er grote kans dat er last minute een kamer vrij is bij een hotel op de Utrechtse Heuvelrug. Ik raad je aan het overzicht op Booking.com te bekijken. Hier zie je gelijk welke opties er zijn voor een hotelovernachting. Je kunt dan meteen boeken.

Deze pagina bevat affiliate links.