Op zoek naar een overzicht van de musea in Rhenen en de omgeving? Die heb je zojuist gevonden. In Rhenen en de regio zijn grote en kleine musea te vinden. Ontdek het militaire verleden, stap binnen bij een kasteel of snuif de geschiedenis en cultuur op bij een ander museum. Het aanbod zit vol afwisseling. Ga op pad en ontdek het zelf!

Welke musea zijn er in Rhenen?

Je vindt in dit artikel welke musea in Rhenen er zijn. Daarna deel ik nog meer opties in de omgeving. Zie je een interessant museum? Lees dan verder voor de praktische informatie. Je ontdekt ook wat je kunt verwachten tijdens je bezoek. Gebaseerd op mijn eigen ervaringen tijdens het bezoeken van de locaties.


Stadsmuseum Rhenen

Wil je meer te weten komen over de rijke geschiedenis van Rhenen? Dan is een bezoek aan Stadsmuseum Rhenen een aanrader. Gelegen in het historische Oude Raadhuis midden in het stadscentrum. Het museum in Rhenen neemt je mee door de geschiedenis van stad en haar omgeving.

Bekijk museum

Musea in de omgeving van Rhenen

Je kunt ook musea in de omgeving van Rhenen bezoeken. De regio biedt meer dan genoeg keuze voor een dagje uit. Er is voor ieder wat wils en je leert in elk museum wat nieuws. Duik in de geschiedenis, luister naar verhalen of stap in de schoenen van iemand anders. Ik heb een aantal leuke plekken in de omgeving voor je op een rij gezet.

De links verwijzen direct naar de website van elk museum. De komende periode volgt meer informatie.

Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen dateert uit 1680. Het kasteel is nu ingericht als kleinschalig museum. Duik in het verleden en bewonder de adelsbibliotheek, de Grote Salon en de kasteeltuin.

Nationaal Militair Museum

Ontdek het verhaal van de krijgsmacht bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Vliegtuigen, voertuigen en allerlei andere voorwerpen zijn er te bewonderen. Gekoppeld aan bijzondere verhalen en interactieve tentoonstellingen is het museum interessant voor jong en oud.

Nationaal Bomenmuseum Gimborn

Bezoek Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn, de grootste bomentuin van Nederland. Er is collectie van duizenden soorten bomen en struiken verzameld uit alle delen van de wereld. Een leuke plek waar jij je kunt verwonderen over de wereld van bomen.

Tabaksteeltmuseum

Het Tabaksteeltmuseum laat de geschiedenis van de tabaksteelt in Amerongen en omgeving zien. Tabak werd jarenlang verbouwd op de Utrechtse Heuvelrug. Je krijgt bij dit museum in de buurt van Rhenen een beeld van de groei, het drogen en het verwerken van de tabak.