Gemarkeerde wandelroute Grebbeberg

De gemarkeerde wandelroutes op de Grebbeberg lopen over het abrupte eind van de Utrechtse Heuvelrug. De Grebbeberg vormt het zuidelijke eindpunt en eindigt tegen de Nederrijn. Het zorgt voor mooie uitzichtpunten over de langsstromende rivier, Blauwe Kamer en Betuwe. En dat in combinatie met bosrijke natuur en de vele diersoorten die er leven.

De Grebbeberg is onderdeel van het Nationaal Park Utrechts Landschap. De gemarkeerde wandelroutes op de Grebbeberg worden dan ook door hen gefaciliteerd. Utrechts Landschap heeft voor dieren het rivieroeverreservaat de Blauwe Kamer verbonden aan de Grebbeberg. Hierdoor kan je naast veelvoorkomende bosdieren ook grazers zoals Gallowayrunderen en Konikspaarden op de berg tegenkomen. Het maakt de Grebbeberg een nog leuker gebied om te wandelen.

Door het gebied loopt de volgende gemarkeerde wandelroute:

  • Grebbeberg: markering wit (4 km)
    • Startpunt: Parkeerplaats Militair Ereveld, Grebbeweg 123, 3911AV Rhenen

Ontdek andere routes rond de Grebbeberg

Er lopen meerdere wandelingen langs de Grebbeberg. Dit zijn ongemarkeerde routes die gedeeltelijk door het gebied lopen. Daarnaast loopt er in het aangrenzende natuurgebied Laarsenberg een gemarkeerde wandeling. Deze wandeling heeft hetzelfde startpunt als de witte route over de Grebbeberg. Je kunt ze daardoor ook goed combineren.

Langs de Grebbeberg loopt de volgende wandelroute:

  • Laarsenberg: markering rood (4,5 km)
    • Startpunt: Parkeerplaats Militair Ereveld, Grebbeweg 123, 3911AV Rhenen

Naast de Grebbeberg zijn er nog veel meer wandelroutes in Rhenen. Welke ga jij allemaal ontdekken?

Horeca & overnachten

Een verdiende afsluiter na een lekkere wandeling. Het is lekker om na een wandeling een hapje en drankje te nuttigen. Rond de Grebbeberg zijn verschillende restaurants gevestigd:

Je kunt natuurlijk ook meerdere dagen in Rhenen verblijven om meerdere wandelingen te doen. Bekijk dan het overzicht met aanbod hotels, vakantieparken, campings en B&B’s op VisitRhenen.