De gemarkeerde wandelroute Grebbeberg loopt over het eindpunt van de Utrechtse Heuvelrug. De vier kilometer lange boswandeling gaat langs mooie uitzichtpunten en het Militair Ereveld Grebbeberg. In combinatie met de heuvelachtige en bosrijke natuur is het één van mijn favoriete wandelingen. Lees mijn ervaring met de gemarkeerde wandelroute Grebbeberg en bekijk meer informatie over de route.

 • wandelen utrechtse heuvelrug
 • Grebbeberg Rhenen wandelroute
 • Wandelen Grebbeberg
 • Wandelroute Grebbeberg

Wandelen op de Grebbeberg – mijn ervaring

De Grebbeberg is een bijzonder natuurgebied. Kenmerkend zijn de mooie uitzichtpunten over de Nederrijn, Blauwe Kamer en Betuwe. Het start- en eindpunt van wandelroute Grebbeberg is bij het Militair Ereveld Rhenen. Deze wandeling combineren met een bezoek aan het indrukwekkende Militair Ereveld is een aanrader. Het geeft nog meer gevoel bij de bijzondere plek waar je wandelt.

Uitzicht vanaf de Koningstafel

Het pad leidt tussen de varens en bomen door. De route draait mee met de berg richting de rand van de Grebbeberg. Op meerdere plekken kom je mooie uitzichtpunten tegen over de Nederrijn, Blauwe Kamer en Betuwe. Met het uitkijkpunt bij de Koningstafel als hoogtepunt van de boswandeling. Een verrekijker meenemen is een goed idee!

Grote grazers op de berg

Natuurgebied Grebbeberg is verbonden aan rivieroeverreservaat Blauwe Kamer. Daardoor kunnen grote grazers zoals Gallowayrunderen en Konikpaarden ook de berg op lopen. Er is dan ook kans dat je ze tegenkomt tijdens de wandelroute. Vooral tijdens de herfst en winter lopen de dieren er regelmatig. Tijdens mijn wandeling liepen de dieren in de Blauwe Kamer. Ook dan is het rondtrekken van de kuddes een mooi gezicht.

Statige bomenlaan

Na enkele kilometers langs de rand te lopen, draait de wandeling terug het bos in. Wandelroute Grebbeberg begint hier aan het laatste deel. Door een statige bomenlaan loopt wandelroute Grebbeberg richting het eindpunt. Omgeven door het bos heerst er heerlijke rust. Een fijn einde van de wandeling.

Wandelroute Grebbeberg

Natuurgebied Grebbeberg is onderdeel van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het Utrechts Landschap faciliteert de gemarkeerde wandelroute Grebbeberg. Bekijk de wandelroute door op onderstaande link te klikken:

 • Gemarkeerde wandelroute Grebbeberg (4 km):
  • Bekijk route
  • Markering: wit
  • Startpunt: Parkeerplaats Militair Ereveld, Grebbeweg 123, 3911AV Rhenen

Meer wandelroutes in Rhenen

Ook nieuwsgierig naar andere routes in Rhenen? Bekijk dan het overzicht met wandelroutes in Rhenen. Er liggen tientallen kilometers aan wandelpaden klaar om ontdekt te worden.

Overnachten in Rhenen

Combineer de wandeling met een overnachting. Ontdek het overzicht met plekken waar je kunt overnachten in Rhenen. Of bekijk één van de type accommodaties:

Ik beschrijf mijn ervaring met het volgen van de route. Mocht de route in de tussentijd gewijzigd zijn, geeft de link de actuele informatie.