Fietstochten in Rhenen zijn fantastisch. Door het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en langs de Nederrijn lopen mooie fietsroutes. Je komt langs prachtige natuur en ervaart de unieke omgeving. Maar hoe lopen de mooiste fietsroutes? Ik heb mijn favorieten voor je op een rijtje gezet!

Fietsen vanaf Rhenen met knooppunten

De fietsroutes vanaf Rhenen zijn allemaal knooppuntenroutes. Ik gebruik daarom graag de app Route.nl. Je kiest de route en de app wijst de weg! Ik beveel je daarbij een telefoonhouder (aff.) voor de fiets aan. Je klikt met de houder je telefoon vast aan het stuur. Zo volg je makkelijk de route, ga je veilig door het verkeer en voorkom je een bekeuring.

1. Reisje langs de Rijn

Deze 22 km lange fietstocht langs de Rijn neemt je mee door de uiterwaarden. Je ontdekt op de fiets vanaf Rhenen de rustieke riviernatuur, gevormd door de Rijn. Het startpunt is de Cunerakerk, waarna je zowel de Utrechtse Heuvelrug als de Betuwe gaat beleven. Onderweg steek je twee keer de rivier over met de pont. Na je eerste oversteek buig je af langs de Betuwse dorpen Kesteren en Lienden. Vanaf daar gaat de fietsroute weer terug langs de Rijn naar Rhenen. Een heerlijke tocht!

Let op: de laatste pont vaart alleen vanaf mei t/m september.

2. Cunera bedevaartsroute

Door de heilige Cunera werd Rhenen een bedevaartsoord tijdens de middeleeuwen. Een fietstocht van 39 km neemt je mee over delen van de oorspronkelijke pelgrimsroute. Tijdens de Cunera bedevaartsroute fiets je vanaf de Cunerakerk in Rhenen langs grafheuvels (4000 jaar oud!) en gezellige dorpjes. Een fijne fietstocht rond Rhenen door de weelderige groene bossen.

3. Rondje Rhenen

Zin om een rondje Rhenen te fietsen? Dan is deze route echt wat voor jou! Vanaf startpunt ‘t Paviljoen ga je een fietstocht in Rhenen met een lengte van 29 km tegemoet. Allereerst via de pont naar de Betuwe. Fietsend langs de Rijn heb je een prachtig uitzicht op de stad. Na een nieuwe oversteek fiets je elke plaats van de gemeente Rhenen door. Vanaf Elst ga je door de glooiende bossen naar Achterberg, om vervolgens weer in Rhenen te eindigen. Een mooie afwisselende route waarna je wel een drankje hebt verdiend.

4. Grebbelinie

De fietsroute Grebbelinie is er eentje voor de kilometervreters. Maar liefst 59 km liggen er op je te wachten als je deze fietstocht vanaf Rhenen kiest. Maar daar krijg je ook wat voor terug. Het weidse van de Gelderse Vallei en de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. En natuurlijk, de Grebbelinie! De verdedigingslinie van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze fietstocht vanaf Rhenen kom je verschillende restanten en bezienswaardigheden tegen die de herinnering levend houden, zoals het Militair Ereveld. Een tocht met natuur en historie.

Tip: bij knooppunt 99 kan je ook even afwijken door rechtsaf te slaan voor een bezoek aan het Grebbelinie museum, daarna fiets je terug en volg je weer de route.

Waar ga jij fietsen in Rhenen?

Een fietsroute langs de Rijn, de Cunera bedevaartsroute of een tocht door de Utrechtse Heuvelrug, je kan alle kanten op! Laat in een reactie vooral weten welke route je hebt gekozen. Daarbij zijn we natuurlijk ook benieuwd wat je ervan vond. Veel fietsplezier!

Overnachten in Rhenen

Wil je een vakantie of weekendje weg in Rhenen doorbrengen? Ontdek dan het overzicht met hotels, vakantieparken, campings en B&B’s. Of bekijk gelijk één van de favorieten hieronder:

Ik ontvang een kleine vergoeding als je boekt via VisitRhenen. Daarmee kan ik de website onderhouden. De pagina bevat daarom affiliate links.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s