Fietstochten in Rhenen zijn fantastisch. Door het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en langs de Nederrijn lopen mooie fietsroutes. Je komt langs prachtige natuur en ervaart de unieke omgeving. Maar hoe lopen de mooiste fietsroutes? Ik heb mijn favorieten voor je op een rijtje gezet!

Fietsen vanaf Rhenen met knooppunten

1. Fietsroute Rhenen langs de Rijn

Fietsroute Rhenen langs de Rijn Cuneratoren Water

Fietsroute Rhenen langs de Rijn (25,6 km) neemt je mee langs de rivier en door de uiterwaarden. Je ontdekt op de fiets vanaf Rhenen de riviernatuur, gevormd door de Rijn. Het startpunt is in het centrum, waarna je beide kanten van de rivier gaat ontdekken. Onderweg steek je twee keer de Nederrijn over met de pont. Na de eerste oversteek fiets je over slingerende dijken naar de volgende oversteek bij Elst. Vanaf daar gaat de fietsroute met een uitstapje over de Utrechtse Heuvelrug terug Rhenen. Een heerlijke tocht!

2. Fietsroute Veenendaal – Rhenen Prattenburg

Fietsroute Rhenen Veenendaal Prattenburg Landgoed

Ontdek de natuur tussen Rhenen en Veenendaal met de fietsroute Veenendaal- Rhenen Prattenburg (24,7 km). Je fietst met deze tocht door de heuvelachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug. En je komt langs Landgoed Prattenburg. Het bosrijke landgoed met monumentale gebouwen. Na de tocht door het bos loopt de route tussen de weilanden door naar de rand van Veenendaal. Daarna gaat de fietsroute weer terug naar Rhenen langs de rand van het bos.

3. Fietsroute Utrechtse Heuvelrug

Kasteel Amerongen Fietsroute Utrechtse Heuvelrug

De fietsroute Rondje Utrechtse Heuvelrug vanuit Rhenen (34 km) leid je door de heuvelachtige bossen van het nationale park. Tijdens deze fietstocht vanaf Rhenen kom je onder andere langs boswachterij Amerongse berg en het Egelmeer. Een mooi heideveld midden in het bos. Ook breng je een bezoek aan het pittoreske Amerongen met haar kasteel. Tot slot fiets je langs de monumentale gebouwen van landgoed Prattenburg. Een tocht met natuur en historie.

4. Fietsroute Rondje Binnenveld vanuit Rhenen

Valleikanaal Grift Binnenveld

Fietsroute Rondje Binnenveld vanuit Rhenen (22,5 km) neemt je mee door het Binnenveld. Een open en weids landschap met mooie vergezichten. Je fietst langs het Valleikanaal en natuurgebied Binnenveldse Hooilanden. Een aantrekkelijk gebied voor weidevogels met dotterbloemhooilanden, blauwgraslanden en trilveen. De route sluit af met een klimmetje door bosgebied Laarsenberg.

5. Fietsroute Rondje Rhenen

Zin om een rondje Rhenen te fietsen? Dan is deze route echt wat voor jou! Vanaf startpunt ‘t Paviljoen ga je een fietstocht in Rhenen met een lengte van 29 km tegemoet. Allereerst via de pont naar de Betuwe. Fietsend langs de Rijn heb je een prachtig uitzicht op de stad. Na een nieuwe oversteek fiets je elke plaats van de gemeente Rhenen door. Vanaf Elst ga je door de glooiende bossen naar Achterberg, om vervolgens weer in Rhenen te eindigen. Een mooie afwisselende route waarna je wel een drankje hebt verdiend.

Waar ga jij fietsen in Rhenen?

Een fietsroute langs de Rijn, het rondje Binnenveld of een tocht over de Utrechtse Heuvelrug, je kan alle kanten op! Laat in een reactie vooral weten welke route je hebt gekozen. Daarbij zijn we natuurlijk ook benieuwd wat je ervan vond. Veel fietsplezier!

Overnachten in Rhenen

Wil je een vakantie of weekendje weg in Rhenen doorbrengen? Ontdek de plekken waar je kunt overnachten in Rhenen. Of bekijk gelijk één van de favorieten:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s