Stap op de fiets voor een fietsroute door het Binnenveld. Rondje Binnenveld vanuit Rhenen (22,5 km) neemt je mee door het gebied. Je ontdekt het Valleikanaal, de natuur van de Binnenveldse Hooilanden en de weidse vergezichten. Een route door het open landschap naast de Utrechtse Heuvelrug. De fietsknooppunten wijzen de weg.

Ik fietste Rondje Binnenveld vanuit Rhenen. Lees mijn ervaringen. Je vindt aan het eind van dit artikel de knooppunten van de fietsroute.

  • Valleikanaal Grift Binnenveld
  • Uitkijktoren Binnenveld
  • Fietsroute Rondje Binnenveld vanuit Rhenen
  • Fietsroute Rondje Binnenveld Rhenen Hooilanden
  • Fietsroute Rondje Binnenveld vanuit Rhenen Laarsenberg

Fietsroute door het Binnenveld

Fietsroute Rondje Binnenveld vanuit Rhenen start bij treinstation Rhenen. Vanaf de parkeerplaats sla je linksaf en steek je de kruising over naar knooppunt 35. De route leidt naar Achterberg. Het kleinste dorp van de gemeente Rhenen. Eenmaal door het dorp gefietst, trekt de fietstocht over een landweg het Binnenveld in.

Over een fietspad gaat de route tussen de weilanden door. En komt uit bij het Valleikanaal. De fietsroute door het Binnenveld volgt het slingerende fietspad langs het water. Aan de oostkant van het Valleikanaal ligt natuurgebied de Binnenveldse Hooilanden. Gevoed door kwelwater bestaat het gebied uit nat landschap. Het zorgt voor dotterbloemhooilanden, blauwgraslanden en trilveen. Een mooi gebied voor insecten, weidevogels en andere diersoorten.

De fietsroute door het Binnenveld leidt langs een uitkijktoren. Een mooi uitzichtpunt over het gebied en verder. Je kijkt uit over de hooilanden, het kronkelende water en in de verte de Utrechtse Heuvelrug. Vanaf de uitkijktoren volgt Rondje Binnenveld vanuit Rhenen het fietspad verder langs het Valleikanaal. Totdat we aan de rand van Veenendaal komen. De route slaat rechtsaf terug het Binnenveld in. Over een landweg gaat de tocht verder langs de andere kant van de Hooilanden.

Vanaf knooppunt 29 loopt de fietsroute zo’n zes kilometer door een agrarisch deel van het Binnenveld. Langs de weilanden en boerderijen zijn er mooie vergezichten. Na het passeren van knooppunt 13 duiken de Binnenveldse hooilanden weer op. Tussen de hooilanden door komt de fietstocht Rondje Binnenveld vanuit Rhenen weer uit bij het Valleikanaal. Na het oversteken van het bruggetje volgt de route weer het water.

Tussen de weilanden door gaat de route op de Utrechtse Heuvelrug af. De fietsroute laat het Binnenveld achter zich. Daar wacht een klimmetje door het bos van natuurgebied Laarsenberg. Het fietspad loopt midden door het gebied. Na het uitkomen van het bos is het eindpunt dichtbij. Bij het laatste knooppunt 35 sla je linksaf. Daarna ben je weer terug bij het treinstation.

Fietsroute Rondje Binnenveld vanuit Rhenen

Fietsroute Rondje Binnenveld vanuit Rhenen is uitgestippeld met fietsknooppunten als wegwijzers.

  • Rondje Binnenveld vanuit Rhenen: (22,5 km)
    • Startpunt: Station Rhenen, Stationsplein, 3911 BK Rhenen
    • Knooppunten: 35* > 30 > 33 > 26 > 27 > 25 > 29 > 91 > 92 > 13 > 12 > 11 > 31 > 53 > 35*

*Let op: Vanaf de parkeerplaats van het treinstation sla je linksaf. Daarna steek je het kruispunt over en fiets je rechtdoor naar knooppunt 35. De route eindigt ook bij dit punt.

Andere fietsroutes in Rhenen

Verder kijken naar andere fietstochten? Bekijk mijn overzicht met fietsroutes in Rhenen. Er zijn genoeg mogelijkheden voor een tocht met de fiets. Bijvoorbeeld door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug of langs de riviernatuur van de Nederrijn.

Overnachten in Rhenen

Rondje Binnenveld vanuit Rhenen combineren met een overnachting? Je vindt op VisitRhenen het overzicht met locaties voor een overnachting in Rhenen. Of bekijk één van de type accommodaties: