Ontdek de fietsroute Rhenen langs de Rijn (25,6 km). Spring op de pedalen voor fietstocht langs uiterwaarden en riviernatuur. Waarbij je twee keer met de pont de rivier oversteekt. Een mooie route langs de Nederrijn en de Betuwe. Met als afsluiter een stukje Utrechtse Heuvelrug. Knooppunten volgen en trappen maar! De Nederrijn is altijd dichtbij.

Ik fietste de fietstocht Rhenen langs de Rijn. Lees mijn ervaringen. Je vindt aan het eind van dit artikel alle informatie over de fietsroute.

Tip! Combineer de fietsroute met een overnachting of vakantie. Bekijk het overzicht waar je kunt overnachten in Rhenen.

  • Fietsroute Rhenen langs de Rijn Grebbeberg Onderlangs
  • Fietsroute Rhenen langs de Rijn Pont Wageningen
  • Fietsroute Rhenen langs de Rijn Schaap Grebbeberg
  • Fietsroute Rhenen langs de Rijn Cuneratoren Water
  • Fietsroute Rhenen Rijn Autoweg

Fietsen langs de Rijn bij Rhenen

Ik begin de fietsroute bij parkeerplaats Paardenmarkt. Deze plek ligt bij het stadscentrum. Een bezoek aan de stad combineer je daardoor makkelijk met de fietstocht. Vanaf het startpunt sla je rechtsaf richting de rivier. De fietstocht gaat vanaf Rhenen langs de Rijn naar de brug.

Langs de Grebbeberg en Blauwe Kamer

Na het passeren van de brug gaat de route onderlangs de Grebbeberg. Dit fietspad leidt langs het water naar de Grebbedijk. Aan de rechterkant van deze dijk ligt natuurgebied Blauwe Kamer. Het water van de Nederrijn heeft in dit gebied vrij spel. De levendige riviernatuur is een paradijs voor vogels. Fietsroute Rhenen langs de Rijn gaat rondom het gebied naar de eerste oversteek van de rivier.

Pont naar de Betuwe

Met de pont steekt de route de rivier over, de Betuwe in. De streek met uiterwaarden, dijken en landweggetjes langs fruitboomgaarden. Fietsroute Rhenen langs de Rijn volgt over de dijken ook aan deze kant het water. De route leidt naar de Marsdijk. Een autoluwe dijk, omringd door rivierlandschap. Aan de Betuwse kant van de Rijn trekt de route langs Rhenen.

Uitzicht op Rhenen

Vanaf de Marsdijk is de Grebbeberg goed te zien. Daarna volgt al snel de stad. Het uitzicht op de Cuneratoren is altijd mooi. Fietsroute Rhenen langs de Rijn gaat ondertussen verder over de dijk. De rivierlandschappen met weilanden, boomgaarden en riviernatuur wisselen elkaar af. Na mooie kilometers slaat de route rechtsaf naar de pont tussen Ingen en Elst.

Vanaf Elst naar Rhenen fietsen

Na de oversteek bij Elst volgt de route via een woonwijk naar de afsluiter van de tocht. De bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Omringd door het bos is het eerst even klimmen. Om daarna weer af te dalen. Vanuit het bos leidt de fietsroute tussen de weilanden door terug naar Rhenen. De Rijn komt weer in zicht, net als het eindpunt. Tijd voor een drankje bij een restaurant in de stad.

Fietsroute Rhenen langs de Rijn

Fietsroute Rhenen langs de Rijn is uitgestippeld aan de hand van knooppunten. Klik op de button en bekijk de knooppunten en routebeschrijving.

Het fietsknooppuntennetwerk wordt beheerd en onderhouden door het Routebureau Utrecht.

Andere fietsroutes in Rhenen

Nieuwsgierig naar meer fietstochten? Bekijk ook de andere fietsroutes in Rhenen die ik fietste. Er is genoeg keuze aan routes met de fiets. Bijvoorbeeld door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug of langs de riviernatuur van de Nederrijn.

Overnachten in Rhenen

Combineer je fietstocht met een overnachting in Rhenen. Bekijk enkele van de favorieten hieronder: