Ga op pad met de fietsroute Veenendaal- Rhenen Prattenburg (24,7 km). Je fietst met deze tocht door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en langs Landgoed Prattenburg. De heuvelachtige route laat je klimmen en dalen. Volg de knooppunten en je ontdekt de natuur tussen Rhenen en Veenendaal.

Ik fietste de fietstocht Veenendaal – Rhenen Prattenburg. Lees mijn ervaringen. Je vindt aan het eind van dit artikel de knooppunten van de fietsroute.

Tip! Combineer de fietsroute met een overnachting of vakantie. Bekijk het overzicht waar je kunt overnachten in Rhenen.

  • Fietsroute Rhenen Veenendaal Prattenburg Autoweg
  • Fietsroute Rhenen Veenendaal Prattenburg Landgoed
  • Fietsroute Rhenen Veenendaal Prattenburg
  • Egelmeer Fietsroute Rhenen Veenendaal Prattenburg
  • Fietsroute Rhenen Veenendaal Prattenburg

Vanaf Rhenen naar Prattenburg en Veenendaal

Ik start de fietsroute vanaf Rhenen naar Prattenburg en Veenendaal bij Kwintelooijen. Deze oude zandafgraving is veranderd in een mooi natuurgebied met hoogteverschillen en uitzichtpunten. Vanaf Kwintelooijen slaat de route rechtsaf, langs de rand van het bos.

De route slaat vanaf het eind van deze weg rechtsaf. Je fietst langs Vakantiepark Thijmse Berg. Leuke tip voor een overnachting. Hier volgt de eerste heuvel. Na de klim gaat de route ook weer de heuvel af. Via knooppunt 37 zet de fietsroute over een rustig landpad koers naar het bos. Omringd door het bos is stijgen en dalen over de heuvelachtige weg.

De fietsroute gaat het bos uit bij een provinciale weg. Na kort fietsen langs deze weg komt de route aan bij Landgoed Prattenburg. Het landgoed dat bekend staat om haar monumentale gebouwen en bosrijke natuur. Fietsroute Veenendaal – Rhenen Prattenburg komt langs de monumentale tuinmanswoning. En het kasteel is van een afstandje te zien. Ondertussen gaat de route een stiltegebied in en loopt verder door het bos. De natuur heerst en geluiden van verkeer hoor je nauwelijks. Heerlijk!

Aangekomen bij knooppunt 43 slaat de route Veenendaal – Rhenen Prattenburg rechtsaf over een hobbelige weg (stukje eigen weg). Het is even opletten maar dan volgt al snel een leuke verrassing. Een open heidegebied midden in het bos. Hier is het Egelmeer. Een plek waar zich soms een meertje vormt. Dit bestaat al sinds de tijd van de Romeinen. Na het Egelmeer gaat de route door een laatste stuk bos. Daarna komt de route uit op een landweg.

Fietsroute Veenendaal – Rhenen Prattenburg gaat tussen de weilanden door. Richting de rand van Veenendaal. De knooppunten leiden via een woonwijk en weilanden terug naar Landgoed Prattenburg (let op: de gpx route loopt door Veenendaal heen). En gaat daarna vanaf het landgoed langs de rand van het bos terug naar Kwintelooijen.

Fietsroute Veenendaal – Rhenen Prattenburg

Fietsroute Veenendaal – Rhenen Prattenburg is uitgestippeld aan de hand van knooppunten. Klik hieronder op de link voor meer informatie over de fietsroute.

  • Veenendaal – Rhenen Prattenburg: (24,7 km)
    • Startpunt: Parkeerplaats Kwintelooijen, Oude Veensegrindweg, 3911 TA Rhenen
    • Knooppunten: 38 – 36 – 37 – 40 – 39 – 85 – 43 – 20 – 47 – 44* – 43* – 85 – 39 – 38

Ik beschrijf mijn ervaring met het volgen van de route. Mocht de route in de tussentijd gewijzigd zijn, geeft de link de actuele informatie.

*Let op: Wanneer je de route bij station Veenendaal-West start, sla je knooppunt 44 en 43 over. Je gaat dan bij knooppunt 47 rechtdoor. Klik hierboven op de link naar de fietsroute voor meer informatie.

Andere fietsroutes in Rhenen

Nieuwsgierig naar meer fietstochten? Bekijk ook de andere fietsroutes in Rhenen die ik fietste. Er is genoeg keuze aan routes met de fiets. Bijvoorbeeld door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug of langs de riviernatuur van de Nederrijn.

Overnachten in Rhenen

De fietsroute combineren met een overnachting? Ontdek de plekken waar je kunt overnachten in Rhenen. Of bekijk gelijk één van de favorieten hieronder:

De pagina bevat affiliate links.