De Stadsbossen in Rhenen is een bosrijk natuurgebied. Vanaf het bosgebied heb je aansluiting op verschillende natuurgebieden. Ideaal om de Utrechtse Heuvelrug te ontdekken. Het is een mooie plek voor een fijne wandeling waar ook de sportliefhebber zich kan uitleven.

Lekker in het bos

Het gebied Stadsbossen is heuvelachtig en rijk aan verschillende loof- en naaldbossen. Je begeeft je er dan ook in een typisch bosgebied. Het natuurgebied is onderdeel van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Daarbij is het verbonden aan verschillende andere natuurgebieden zoals Kwintelooijen en Plantage Willem III. Veel dieren voelen zich er dan ook thuis. Daarnaast biedt het bosgebied ook mogelijkheden voor mooie wandelingen en andere sportieve activiteiten.

Sportieve activiteiten

Door Stadsbossen lopen wandelpaden, mountainbikeroutes en een trimbaan. Het natuurgebied is daardoor een plek waar liefhebbers van sportieve activiteiten graag komen. Je kunt gemarkeerde wandelroutes door het gebied volgen voor een fijne wandeling. Daarnaast is er de trimbaan. Langs het parcours met sportieve oefeningen kan je jezelf uitleven. De 600 meter lange baan is leuk om te combineren met een ronde joggen. Het start- en eindpunt liggen op dezelfde plek zijn. Ideaal als je de route meerdere keren wilt volgen. Er loopt ook een mountainbikeroute door Stadsbossen. De 6,4 km lange baan zit vol met steile klimmetjes en uitdagende bochten.

Parkeren Stadsbossen

Rond het bos zijn twee plekken waar de auto geparkeerd kan worden. Vanaf hier kan je vervolgens het bos in trekken. De eerste parkeerplaats is gelegen bij de Leemkuil, onderdeel van Stadsbossen. Vanaf dit punt kan je twee gemarkeerde wandelingen starten. Tevens is dit het startpunt van de mountainbikeroute. De tweede parkeerplaats is gelegen bij de trimbaan. Je bent vanaf deze parkeerplaats gelijk bij het startpunt van de trimbaan.


Contactgegevens

P Stadsbossen

Autoweg

3911 TK Rhenen

Toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.

De parkeerplaats van de trimbaan ligt aan de Autoweg t.h.v. nummer 25.