Landgoed Prattenburg is in particulier bezit en ligt aan de grens van Rhenen en Veenendaal. Dit landgoed beschikt over ruim 430 hectare grond waarvan het merendeel het Prattenburgse bos vormt. Dit bos is opengesteld voor publiek. Je kunt er wandelingen door de bosrijke natuur maken.

Wandeling Prattenburg

Wandelen over Prattenburg voert je door een gevarieerde natuur. Het heuvelachtige Prattenburgse bos beschikt over mooie bosgebieden en enkele beukenlanen. Daarnaast vind je er ook een smeltwaterdal en een (klein) heideveld. Indien je wilt wandelen dan kun je de auto parkeren bij de Groene Entree Prattenburg (Cuneraweg 420, 3911 RW Rhenen). Vanaf dit punt is er een gemarkeerde wandelroute uitgezet.

Op het landgoed staan ook enkele gebouwen in kasteelstijl. Dit is niet opengesteld. De wandelroute loopt hierdoor dan ook niet langs de gebouwen.

Historie

In het jaar 1502 wordt voor het eerst op geschrift melding gemaakt van Prattenburg. Vanaf die periode is het landgoed in handen geweest van verschillende families. Sinds het jaar 1964 kwam Landgoed Prattenburg in eigenaarschap van de familie Van Wijck. Zij zijn tot op de dag van vandaag nog steeds de eigenaren. Door de jaren heen werden er verschillende gebouwen geplaatst. De oorsprong van de hedendaagse gebouwen lopen terug tot het jaar 1887. Jhr. Mr. van Asch van Wijck liet toen het huis grotendeels herbouwen in de huidige stijl. Vanaf die periode werden er onder andere ook een Koetshuis, tuinmanswoning en zondagsschooltje bijgebouwd. Hierna volgden door de jaren heen enkele verbouwingen en aanpassingen.


Contactgegevens

Cuneraweg 420 | 3911 RW Rhenen | www.prattenburg.nl