Wandelroute Natuurpad Prattenburg is een gemarkeerde wandelroute door het bos van Landgoed Prattenburg. Je ontdekt tijdens de 6,5 km lange route een typisch bosgebied van de Utrechtse Heuvelrug. Heuvel op en heuvel af!

Ik wandelde wandelroute Prattenburg. Lees mijn ervaringen en klik hieronder voor de wandelroute.

  • Natuurpad Prattenburg: groen (6,5 km)
    • Startpunt: Parkeerplaats Groene Entree Prattenburg, Kerkewijk-zuid 115, 3911SC Rhenen
  • Wandelroute Prattenburg
  • Wandelroute Prattenburg (2)
  • Wandelroute Prattenburg Boswandeling
  • Wandelroute Prattenburg Heide
  • Wandelroute Prattenburg Bos

Wandelroute Prattenburg

Landgoed Prattenburg is bekend om haar monumentale gebouwen en de bosrijke natuur. Met een geschiedenis die terugloopt tot de middeleeuwen. Het overgrote deel van het landgoed bestaat uit bosgebied, ontstaan in de 19e eeuw. Wandelroute Natuurpad Prattenburg loopt langs de mooiste plekken van het bos. De route start vanaf de parkeerplaats en leidt gelijk naar een statige bomenlaan.

De route volgt een nette laan. In de verte is een monumentaal gebouw van het landgoed zichtbaar. De route slaat linksaf en daarna begint het bos. Heuvel op en heuvel af neemt wandelroute Natuurpad Prattenburg je mee in een echte boswandeling. Loof- en naaldbomen wisselen elkaar telkens af.

Wandelroute Natuurpad Prattenburg loopt verder door het bos. Tot er halverwege de route een open ruimte opduikt. Midden in het bos ligt een aflopend heideveld. Een prachtig zichtpunt. Het heideveld heeft een lange geschiedenis met het landgoed. Want waar nu bos groeit was dit vroeger grotendeels bedekt met heide. Na het heideveld gaat wandelroute Natuurpad Prattenburg terug het bos in.

Opvallend is de rust in het bos. De natuur heerst en geluiden van bijvoorbeeld verkeer zijn bijna niet te horen. Heerlijk! De route loopt nu vooral heuvelafwaarts. Daarna maakt de wandeling even ruimte voor een kort open stuk. Hier kijk je uit op de mooiste beukenlaan die ik tijdens de route zag. De hoge bomen vormen een schitterend aanzicht en leiden opnieuw het bos in. Een afwisselend deel van het bos dat terugloopt richting het eind van de wandeling.

Het bosgebied is onderdeel van Landgoed Prattenburg en verbonden aan het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. IVN faciliteert de gemarkeerde wandelroute Prattenburg.

Andere wandelroutes in Rhenen

Door de verschillende landschappen en natuurgebieden van de Utrechtse Heuvelrug zijn er tientallen kilometers aan wandelpaden. Bekijk het overzicht met alle gelopen wandelroutes in Rhenen en ontdek de leukste routes.

Horeca & overnachten

Na het afleggen van wandelroute Natuurpad Prattenburg is een lekker hapje en drankje wel verdiend. Tegenover het start- en eindpunt van de route is een restaurant gevestigd.

Lijkt het je leuk om meerdere dagen in Rhenen te verblijven? Bekijk dan het overzicht met hotels, vakantieparken, campings en B&B’s op VisitRhenen. Of bekijk gelijk één van de favorieten hieronder: