Wandelroute Dikkenberg geeft een rondleiding door natuurgebied Kwintelooijen. De wandeling door het recreatiegebied in Rhenen is drie kilometer lang. De variërende natuur, hoogteverschillen en uitzichtpunten zijn pluspunten van deze route. En de aanwezige gemarkeerde paaltjes maken de wandelroute makkelijk te volgen.

Ik liep wandelroute Dikkenberg in Kwintelooijen. Lees verder voor mijn ervaringen. Onderaan de pagina vind je praktische informatie over de wandelroute.

 • Wandelroute Dikkenberg Kwintelooijen
 • Kwintelooijen
 • Kwintelooijen uitzichtpunt
 • Wandelroute Dikkenberg Kwintelooijen (1)

Gemarkeerde wandelroute Dikkenberg

De wandelroute is met de rood gemarkeerde paaltjes gemakkelijk te volgen. De route loopt vanaf de start bij de parkeerplaats langs de open velden richting het hoger gelegen bos. Daarna begint het klimmen bij de kenmerkende trap van Kwintelooijen. Met het vijftig meter hoger gelegen eindpunt is de trap een sportieve uitdaging. Maar eenmaal boven is er de beloning van een prachtig uitzicht over de Gelderse Vallei. Prachtig!

Vanaf de bomenlaan loopt wandelroute Dikkenberg verder langs de rand van het hoger gelegen deel van Kwintelooijen. Een afwisselend stuk met uitzichtpunten en de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Af en toe sta ik even stil om te genieten van het uitzicht. De wandelroute blijft aan de rand van het bos. Toch is het gevoel van de rust door het bos goed te ervaren. Het maakt wandelroute Dikkenberg in Kwintelooijen een fijne wandeling.

Kwintelooijen is als voormalige zandafgraving uitgegroeid tot een uniek natuurgebied. Daarnaast is het een populaire plek voor sportieve activiteiten. Dit komt door de aanwezigheid van verschillende wandelroutes, mountainbike paden en velden. Daarnaast ligt er een motorcrossbaan in het gebied. Tijdens de wandelroute Dikkenberg loop je enkele keren langs de motorcrossbaan en een mountainbikeroute. Echter, je kruist ze niet waardoor je niet extra hoeft op te letten.

Wandelroute Dikkenberg

 • Gemarkeerde wandelroute Dikkenberg (3 km):
  • Bekijk route
  • Markering: rood
  • Routepunt Kwintelooijen, Oude Veensegrindweg, 3911TA Rhenen

Ik beschrijf mijn ervaring met het volgen van de route. Mocht de route in de tussentijd gewijzigd zijn, geeft de link de actuele informatie.

Overnachten in Rhenen

Wil je langer in Rhenen verblijven? Ontdek de plekken waar je kunt overnachten in Rhenen. Of bekijk één van de type accommodaties: