Wandelroute Dikkenberg geeft een rondleiding door natuurgebied Kwintelooijen. De wandeling door het recreatiegebied in Rhenen is drie kilometer lang. De variërende natuur, hoogteverschillen en uitzichtpunten zijn pluspunten van deze route. En de aanwezige gemarkeerde paaltjes maken de wandelroute makkelijk te volgen.

Ik liep wandelroute Dikkenberg in Kwintelooijen. Klik hieronder voor de wandelroute en lees verder voor mijn ervaringen.

  • Dikkenberg: 3 km (rood)
    • Routepunt Kwintelooijen, Oude Veensegrindweg, 3911TA Rhenen
  • Wandelroute Dikkenberg Kwintelooijen
  • Kwintelooijen
  • Kwintelooijen uitzichtpunt
  • Wandelroute Dikkenberg Kwintelooijen (1)

Gemarkeerde wandelroute Dikkenberg

De wandelroute is met de rood gemarkeerde paaltjes gemakkelijk te volgen. De route loopt vanaf de start bij de parkeerplaats langs de open velden richting het hoger gelegen bos. Daarna begint het klimmen bij de kenmerkende trap van Kwintelooijen. Met het vijftig meter hoger gelegen eindpunt is de trap een sportieve uitdaging. Maar eenmaal boven is er de beloning van een prachtig uitzicht over de Gelderse Vallei. Prachtig!

Vanaf de bomenlaan loopt wandelroute Dikkenberg verder langs de rand van het hoger gelegen deel van Kwintelooijen. Een afwisselend stuk met uitzichtpunten en de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Af en toe sta ik even stil om te genieten van het uitzicht. De wandelroute blijft aan de rand van het bos. Toch is het gevoel van de rust door het bos goed te ervaren. Het maakt wandelroute Dikkenberg in Kwintelooijen een fijne wandeling.

Kwintelooijen is als voormalige zandafgraving uitgegroeid tot een uniek natuurgebied. Daarnaast is het een populaire plek voor sportieve activiteiten. Dit komt door de aanwezigheid van verschillende wandelroutes, mountainbike paden en velden. Daarnaast ligt er een motorcrossbaan in het gebied. Tijdens de wandelroute Dikkenberg loop je enkele keren langs de motorcrossbaan en een mountainbikeroute. Echter, je kruist ze niet waardoor je niet extra hoeft op te letten.

Meer wandelroutes door Kwintelooijen

Kwintelooijen is het startpunt van verschillende korte wandelingen en langere wandeltochten. Naast wandelroute Dikkenberg kan je dan ook andere routes lopen. Hieronder vind je een aantal mogelijkheden:

Benieuwd naar het totale overzicht aan wandelmogelijkheden in Rhenen? Bekijk onze pagina met de wandelroutes in Rhenen.

Horeca en overnachten

Er zijn vanaf Kwintelooijen een aantal restaurants in de omgeving. Op zo’n twee kilometer afstand zijn de restaurants Residence en 3 Zussen het dichtst in de buurt.

Wil je blijven overnachten in Rhenen? Bekijk onze overzichten op VisitRhenen voor het vinden van een hotel, vakantiehuisje of bed en breakfast.