Wandelroute Rondje Kwintelooijen is een korte wandeling door het recreatiegebied Kwintelooijen. De anderhalve kilometer lange route laat het unieke landschap zien. Voor een ontspannen en korte wandeling door een prachtig stukje natuur, is dit dan ook een goede keuze.

Ik ging op pad en liep wandelroute Rondje Kwintelooijen. Lees over mijn ervaringen. Aan het eind van deze pagina vind je praktische informatie over de wandelroute.

  • Rondje Kwintelooijen (1)
  • Rondje Kwintelooijen
  • Wandelroute Rondje Kwintelooijen
  • Rondje Kwintelooijen (2)

Wandelen door Kwintelooijen

Vanaf het beginpunt bij de parkeerplaats is de route duidelijk aangegeven. Het Rondje Kwintelooijen start langs de recreatievelden van het gebied. Vanaf het wandelpad kijk je aan de buitenzijde uit op het omringende gebied met hoogteverschillen tot vijftig meter. Daar beginnen de bossen van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De glooiende heuvels voelen bijna buitenlands aan.

Ongeveer halverwege het Rondje Kwintelooijen, ter hoogte van de trap, ligt een steile zandheuvel. Dit is een geologisch monument door de perfecte weergave van het oorspronkelijke reliëf en bodemopbouw. En tegenwoordig ook een favoriete plek voor kinderen om te klimmen en ravotten. Let op dat je de wandelroute volgt langs het monument. Wanneer je de trap op loopt, ga je namelijk verder met wandelroute Dikkenberg. Rondje Kwintelooijen gaat daarna verder langs de vennen. Omgeven door bomen is het een mooie verassing. De route volgt het vennetje om daarna terug te buigen naar de parkeerplaats. Een kort maar krachtige route.

Kwintelooijen werd jarenlang gebruikt als zandafgraving. Nadat hiermee werd gestopt, is het gebied uitgegroeid tot een uniek natuurgebied. Daarnaast is er ook ruimte voor recreatie. Dit is tijdens Rondje Kwintelooijen herkenbaar aan de recreatievelden bij het startpunt. Daarnaast zie je vanaf een afstand de motorcrossbaan liggen.

Wandelroute Rondje Kwintelooijen

  • Gemarkeerde wandelroute Rondje Kwintelooijen (1,5 km):
    • Markering: groen
    • Routepunt Kwintelooijen, Oude Veensegrindweg, 3911TA Rhenen

Ik beschrijf mijn ervaring met het volgen van de route. Mocht de route in de tussentijd gewijzigd zijn, geeft de link de actuele informatie.

Meer wandelroutes door Kwintelooijen

Kwintelooijen is het startpunt van verschillende wandelingen. Voor een langere wandeling dan Rondje Kwintelooijen zijn er dan ook meerdere leuke keuzes. Bekijk hieronder de wandelroutes:

Ik liep in en rond Rhenen ook andere wandelroutes. Bekijk het overzicht met routes op VisitRhenen.

Overnachten in Rhenen

Wil je overnachten in Rhenen? Bekijk het overzicht voor het vinden van een hotel, vakantiehuisje of bed en breakfast. Of bekijk één van de type accommodaties: