Laat je meenemen over een prachtig deel van de Utrechtse Heuvelrug met Trage tocht Kwintelooijen (14 km). Een boswandeling met een uitstapje naar glooiende graslanden en heide. De wandelroute staat in de wandelgids Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug. Lees mijn ervaring met de trage tocht Kwintelooijen en de praktische informatie over de gids en wandelroute.

(Bol.com)

  • Trage tocht Kwintelooijen
  • Trage tocht Kwintelooijen Rhenen
  • Trage tocht Kwintelooijen Plantage Willem III
  • Trage tocht Kwintelooijen Paasheuvel
  • Trage Tocht Kwintelooijen Stadsbossen

Trage tocht over de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen

Trage tocht Kwintelooijen loopt door de heuvelachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug. De ongemarkeerde wandelroute zet vanaf het startpunt bij Kwintelooijen koers naar Plantage Willem III. Een oude tabaksplantage die is veranderd in een natuurgebied met graslanden en heide. Om later weer het bos in te duiken. Het maakt van de trage tocht Kwintelooijen een heerlijke wandeling.

Uitzicht vanaf Kwintelooijen

De route leidt vanaf het recreatiegebied naar het bekendste deel van Kwintelooijen. De trap! Een uitdagende klim met een hoogteverschil van vijftig meter. Met als beloning een schitterend uitzicht. Even genieten en daarna begint de boswandeling echt. De trage tocht Kwintelooijen gaat het bos van de Utrechtse Heuvelrug in. Al snel is de rust van het bos te merken. De geluiden van de natuur heersen terwijl de route verder loopt over de bospaden.

Plantage Willem III: de oude tabaksplantage

Via de bospaden komt de wandelroute aan bij Plantage Willem III. Op de oude tabaksplantage maakt het bos plaats voor open landschap. Het glooiende natuurgebied grenst aan de Heuvelrug en Nederrijn. Het zorgt voor een bijzonder gebied waar je elke keer weer met plezier wandelt. Trage tocht Kwintelooijen gaat via de heidevlakte naar de graslanden. In het gebied struinen regelmatig gallowayrunderen, konikpaarden en damherten.

Heuvelachtige boswandeling

Na de rondwandeling over Plantage Willem III duikt trage tocht Kwintelooijen weer het bos in. Eerst volgt de route vooral paadjes langs de bosrand. Later slingert de wandelroute weer door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Door het heuvelachtige bos leidt de tocht langs de Paasheuvel op richting Kwintelooijen. Eenmaal het bos uit komt de wandeling langs de laatste uitzichtpunten van Kwintelooijen. Daarna daalt de route af naar het eindpunt.

Wandelroute Trage tocht Kwintelooijen

Wandelroute trage tocht Kwintelooijen staat in de wandelgids Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug. Je doorkruist met de gids in vijftien wandelingen de Utrechtse Heuvelrug tussen Amersfoort en Rhenen. Een aanrader voor het ontdekken van de Utrechtse Heuvelrug. Klik hieronder op de link en bekijk de wandelgids.

  • Trage tocht Kwintelooijen: (14 km)
    • Startpunt: Parkeerplaats Kwintelooijen, Oude Veensegrindweg, 3911TA Rhenen

Of bekijk alle wandelroutes in de gids

Ik beschrijf mijn ervaring met het volgen van de route. Mocht de route in de tussentijd gewijzigd zijn, geeft de gids de actuele informatie. De route is ontwikkeld door Gegarandeerd Onregelmatig.

Wandelen in Rhenen

Ontdek de wandelroutes in Rhenen die ik liep. Er liggen tientallen kilometers aan wandelpaden in Rhenen. Door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en langs de riviernatuur van de Nederrijn. Je hebt er genoeg mogelijkheden.

Overnachten in Rhenen

Deze wandeling combineren met een overnachting? Bekijk mijn overzicht met de mogelijkheden voor overnachten in Rhenen. Of bekijk één van de type accommodaties:

De pagina bevat affiliate links.