Ontdek jij ook graag te voet de natuur? De Utrechtse Heuvelrug kent oneindige mogelijkheden voor mooie wandelingen. Voor de sportieve wandelaar is er de wandelgids Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug. Vijftien routes (10 – 20 km) aan wandelplezier met 85% zandpadgarantie. Dwars door de natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Ik trok er op uit en deel mijn ervaringen met de gids.

(Bol.com aff.)

  • Trage Tocht Rhenen Grebbeberg
  • Trage Tocht Rhenen Grebbeberg Uitzichtpunt
  • Trage Tocht Landgoed Sandenburg Kasteel
  • Trage Tocht Veenendaal Heide Elsterberg
  • Trage tocht Kwintelooijen

Foto’s: (1 en 2) Trage tocht Rhenen, (3) Trage tocht Sandenburg, (4) Trage tocht Veenendaal en (5) Trage tocht Kwintelooijen

Wandelen door de afwisselende natuur

De wandelgids biedt routes door de afwisselende natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Van heuvelachtige bossen en kleurrijke heidevelden tot mooie zandverstuivingen en weidse graslanden. De routemakers laten daarbij ook de pareltjes van deze streek zien. Zoals de kastelen, landgoederen en uitzichtpunten. De tochten laten je nieuwe plekken ontdekken. Ook voor mij als lokale inwoner die de omgeving al goed kent.

Vijftien wandelroutes in de gids

Je hebt met de wandelgids Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug vijftien rondwandelingen in handen. De routes zijn tussen de tien en twintig kilometer lang en starten over de hele Heuvelrug. Vanaf Amersfoort tot Rhenen en alles daar tussen in.

In de gids staan onderstaande wandeltochten. Ik liep de onderstreepte routes. Klik op de route voor het lezen van mijn ervaring en foto’s:

Review – Mijn ervaring met de wandelgids

Wandelgids Wandelen Over De Utrechtse Heuvelrug

Ik ben enthousiast over gids! De wandelgids Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug is een goede keuze voor de sportieve wandelaar. De gids heeft een fijne schrijfstijl en duidelijke kaart bij elke wandelroute. Je volgt de routes daardoor makkelijk. Wel goed blijven opletten! De routes zijn ongemarkeerd.

De gids neemt je mee door alle soorten natuur die Heuvelrug kent. Samen met de bezienswaardigheden die je passeert, is het een mooie mix. Tijdens elke route wordt verteld over de bijzonderheden. Een leuke toevoeging die net dat beetje extra geeft.

De routemakers kiezen vaak voor de minder bekende weggetjes en paadjes. Dat zorgt voor verassende en mooie wandelingen. Alle routes lopen zoveel mogelijk over onverharde paden. Dat zorgt voor weinig verstoring door auto’s en fietsers. Het maakt de wandelgids voor mij een favoriet voor het wandelen van routes over de Utrechtse Heuvelrug.

(Bol.com aff.)

Praktische informatie

  • Titel: Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug
  • Samenstellers: Rob Wolfs, Ad Snelderwaard
  • Omvang: 128 pagina’s, 21,0 x 12,6 cm (staand)

Ik ontvang een kleine vergoeding als je via deze links een product besteld. Zonder dat jij extra betaald. Op deze manier onderhoud ik de website.