Trek de wandelschoenen aan voor de Trage tocht Veenendaal (15 km). Een heuvelachtige wandelroute in de omgeving van Rhenen waar bos en heide elkaar afwisselen. Je loopt de ongemarkeerde tocht met de wandelgids Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug. Lees mijn ervaring met de trage tocht Veenendaal en de praktische informatie over de gids en wandelroute.

(Bol.com)

  • Wandelroute Trage Tocht Utrechtse Heuvelrug
  • Wandelen Trage Tocht Veenendaal Heide
  • Wandelroute Trage Tocht Veenendaal
  • Trage Tocht Veenendaal Amerongse bos
  • Trage Tocht Veenendaal Heide Elsterberg

Trage tocht over de Amerongse berg en Elsterberg

Vanaf Veenendaal loopt de tocht door de heuvelachtige natuur van de Amerongse berg en de Elsterberg. Het startpunt van de trage tocht Veenendaal is het treinstation Veenendaal-West. Door een woonwijk loopt de wandelroute naar de slaperdijk. Het asfalt wordt ingeruild voor de onverharde paden. De natuur in.

Heidevelden en bos

De route begint met een mooi stuk waar heide en bos elkaar afwisselen. Een korte doorsteek van het bos komt uit bij de bosrand. Vanaf de bosrand duikt aan de rechterkant een eerste heideveld op. De trage tocht Veenendaal steekt de heide over. Door het bos zigzagt de wandelroute naar een tweede heideveld. Omringd door het bos van de Utrechtse Heuvelrug loopt de wandeling langs de heide op.

Heuvelachtige Amerongse bos

De wandelroute trekt verder het Amerongse bos in. Eén van de oudste bossen van de Utrechtse Heuvelrug. De wandelroute klimt over de Amerongse berg waar de hoge dennenbomen opvallen. Bovenop de heuvel ligt het bijzondere Sterrenbos. Een aangelegd stukje natuur in de vorm van een wagenwiel, waarbij de spaken de paden zijn. De Eenzame Eik in het midden van het Sterrenbos valt gelijk op. De wandeling gaat daarna door het bos de heuvel af.

Elsterberg beklimmen

Over de bospaden loopt de route langs historische grafheuvels en de rand van Elst. Trage tocht Veenendaal komt uit bij de Elsterberg. Na een flinke klim door het bos duikt het laatste heideveld van de route op. Er is een prachtig uitzicht. De route daalt via een smal pad af over de heide. En slaat daarna af richting de heuvelachtige bossen van Landgoed Prattenburg.

Statige bomenlanen van Landgoed Prattenburg

Statige bomenlanen leiden je over de bospaden van Landgoed Prattenburg. Bij het bereiken van een asfaltweg staan rechts twee monumentale gebouwen van het landgoed. Trage tocht Veenendaal gaat de andere kant op, verder door het bos. Na enkele kilometers komt de route het bos uit aan de rand van Veenendaal. Over verharde paden tussen de weilanden en woonwijk door naar het treinstation.

Wandelroute Trage tocht Veenendaal

Wandelroute trage tocht Veenendaal staat in de wandelgids Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug. Je loopt met de gids in vijftien wandelingen door de Utrechtse Heuvelrug tussen Amersfoort en Rhenen. Elke rondwandeling is ongeveer 15 km lang. Een tip voor het ontdekken van de Utrechtse Heuvelrug.

Klik hieronder op de link en bekijk de wandelgids.

  • Trage tocht Veenendaal: (15 km)
    • Startpunt: Parkeerplaats Station Veenendaal-West, Dichterslaan, 3905 SM Veenendaal
    • Treinstation Rhenen heeft een rechtstreekse verbinding met treinstation Veenendaal-West.

Of bekijk alle wandelroutes in de gids

Ik beschrijf mijn ervaring met het volgen van de route. Mocht de route sinds mijn bezoek gewijzigd zijn, geeft de gids de actuele informatie. De route is ontwikkeld door Gegarandeerd Onregelmatig.

Wandelroutes in Rhenen

Op de Utrechtse Heuvelrug zijn de vele wandelroutes het ontdekken waard. Je vindt op VisitRhenen de wandelroutes in Rhenen en omgeving die ik liep.

Overnachten in Rhenen

Combineer de wandeltocht met een langer verblijf op de Utrechtse Heuvelrug. Rhenen is één van de mooie plaatsen in deze streek. Bekijk waar je kunt overnachten in Rhenen. Of bekijk één van de type accommodaties:

De pagina bevat daarom affiliate links.