Wandel met Trage tocht Sandenburg (12 km) vanaf Doorn op de overgang van de Utrechtse Heuvelrug naar de Langbroekerwetering. Een wandelroute in de omgeving van Rhenen waarbij je ook kasteel Sandenburg bewonderd. Je loopt de ongemarkeerde tocht met de wandelgids Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug.

Ik wandelde trage tocht Sandenburg. Je leest in dit artikel mijn ervaring en de praktische informatie over de gids en wandelroute.

(Bol.com aff.)

  • Trage Tocht Landgoed Sandenburg Kasteel
  • Trage Tocht Landgoed Sandenburg
  • Trage Tocht Sandenburg
  • Wandelroute Trage Tocht Sandenburg
  • Wandelroute Trage Tocht Sandenburg

Wandelen rond Landgoed Sandenburg

Het startpunt van trage tocht Sandenburg is in Doorn bij de parkeerplaats van het Doornse gat. Gelegen tussen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Een mooi vertrekpunt voor een leuke wandeling.

Historische postweg

Trage Tocht Landgoed Sandenburg loopt naar de historische Postweg. De Postweg was vroeger onderdeel van de tramlijn tussen Utrecht en Rhenen. Inmiddels is deze lijn al lange tijd opgeheven. Nu is de Postweg bij Doorn een mooie wandellaan. Er staan aan beide kanten van het wandelpad statige beuken en een smalle bosstrook.

Wandelen door het weidse landschap

Na het verlaten van de Postweg maakt Trage Tocht Sandenburg de overgang naar het weidse landschap van de Langbroekerwetering. Verharde- en onverharde paden wisselen elkaar af. Met uitzicht over de weilanden trekt de route door de rustige omgeving. De groepjes bomen en stukjes bos zorgen voor afwisseling. Het leidt naar mijn favoriete deel van de rondwandeling: kasteel Sandenburg.

Landgoed en kasteel Sandenburg

Trage Tocht Sandenburg brengt een bezoek aan kasteel Sandenburg. Kasteel Sandenburg werd zo’n 700 jaar geleden voor het eerst benoemd. Het groeide door de jaren heen uit tot één van de grootste landgoederen in de regio. Met torens, kantelen en het omliggende park ziet het er prachtig uit. De wandelroute loopt langs het kasteel op. Op meerdere plekken zijn er mooie uitzichten op het kasteel.

Langbroekerwetering

Na kasteel Sandenburg loopt de trage tocht terug naar Doorn door de Langbroekerwetering. Het gebied dat sinds de elfde eeuw ontgonnen is als landbouwgrond. De wandelroute loopt dwars door de graslanden. Het is er heerlijk rustig en je kijkt mooi uit over de velden. Wanneer trage tocht Sandenburg de velden verlaat, volgen de laatste bomenlanen naar het eindpunt.

Wandelroute Trage Tocht Sandenburg bij Doorn

Trage tocht Sandenburg bij Doorn staat in de wandelgids Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug. Je loopt met de gids in vijftien wandelingen door de Utrechtse Heuvelrug tussen Amersfoort en Rhenen. Elke wandeling is ongeveer 15 km lang. Een aanrader voor het ontdekken van de deze mooie streek.

  • Trage tocht Sandenburg: (12 km)
    • Startpunt: Parkeerplaats Doornse Gat, Leersumsestraatweg 10, 3941 ML Doorn
    • Reistijd vanaf Rhenen: 20 minuten (auto)

Of bekijk alle wandelroutes in de gids

Ik beschrijf mijn ervaring met het volgen van de route. Mocht de route sinds mijn bezoek gewijzigd zijn, geeft de gids de actuele informatie. De route is ontwikkeld door Gegarandeerd Onregelmatig.

Wandelroutes in Rhenen

Eén van de leukste manieren om de natuur op de Utrechtse Heuvelrug te verkennen, is met de vele wandelroutes. Je ontdekt op VisitRhenen de wandelroutes in Rhenen en omgeving die ik liep.

Overnachten in Rhenen

Combineer trage tocht Sandenburg in Doorn met een langer verblijf. Ontdek de plekken waar je kunt overnachten in Rhenen. Of bekijk gelijk één van de favorieten hieronder:

De pagina bevat daarom affiliate links.