Laat je meenemen over de Grebbeberg en Laarsenberg met de Trage tocht Rhenen (13 km). Een heuvelachtige wandeling door de bossen, langs militaire geschiedenis en mooie uitzichtpunten. De route staat in de wandelgids Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug. Ontdek mijn ervaring met de trage tocht Rhenen en bekijk meer informatie over de wandelroute.

(Bol.com)

  • Trage Tocht Rhenen Grebbeberg
  • Trage Tocht Rhenen Grebbeberg
  • Trage Tocht Rhenen Laarsenberg Kazemat Grebbelinie
  • Trage Tocht Rhenen Laarsenberg
  • Trage Tocht Rhenen Grebbeberg Trap
  • Trage Tocht Rhenen Laarsenberg

Trage tocht over de Grebbeberg en Laarsenberg

De trage tocht over de Grebbeberg en Laarsenberg start bij het treinstation van Rhenen. Langs de Nederrijn loopt de route naar de voet van de Grebbeberg. Via de trap met 260 treden klim ik door het bos de berg op. Met boven als beloning het prachtige uitzicht over de Blauwe Kamer en Betuwe. De route slingert daarna verder door het bos. De Grebbeberg is elke keer weer een bijzonder stukje natuur.

Militaire geschiedenis op het Ereveld Grebbeberg

De route komt het bos uit bij het Militair Ereveld Grebbeberg. Een indrukwekkende herinnering aan de Duitse inval in de Tweede Wereldoorlog. Een stop bij het informatiecentrum op de begraafplaats is een aanrader. Je ontdekt er De slag om de Grebbeberg. Trage tocht Rhenen gaat langs het Ereveld naar natuurgebied Laarsenberg. Een gebied met verborgen geschiedenis.

Middeleeuwse akkers en graften

De wandelroute loopt langs een afwisselend deel van de Laarsenberg. Tussen de akkers en langs de rand van het bos. Met ook weer mooie vergezichten. De akkers waar de route langs loopt, liggen er al sinds de middeleeuwen. Om te voorkomen dat grond weg spoelde, legde men op een aantal plekken graften aan. Deze steilranden met hagen staan nog steeds rond de akkers.

Bosgebied Laarsenberg

Trage tocht Rhenen trekt daarna door een mooi deel van de Laarsenberg. Over de bospaden neemt de route ons mee door het gevarieerde bos. Waarbij de route opnieuw terug in de tijd gaat. Vlak voordat de route het bos uit loopt, duikt een oude kazemat op. De kazemat was onderdeel van de Grebbelinie tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Slag om de Grebbeberg.

Langs de rand van de Grebbeberg

De trage tocht Rhenen slaat na het bos af richting het Valleikanaal. Onderlangs de Grebbeberg loopt de wandelroute opnieuw naar de trap. Na de klim gaat de route deze keer de andere kant op. Door het glooiende bos langs de rand van de berg. Met het hoogteverschil van vijftig meter zijn er onderweg mooie uitzichtpunten. Na een oversteek volgt een laatste ommetje over de Laarsenberg.

Wandelroute Trage tocht Rhenen

Wandelroute trage tocht Rhenen staat in de wandelgids Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug. In de gids staan vijftien wandeltochten over de Utrechtse Heuvelrug tussen Amersfoort en Rhenen. De gids is een aanrader voor het ontdekken van de Utrechtse Heuvelrug. Bekijk de wandelgids voor meer informatie.

  • Trage tocht Rhenen: (13 km)
    • Startpunt: Station Rhenen, Stationsplein 1, 3911BK Rhenen

Of bekijk alle wandelroutes in de gids

Ik beschrijf mijn ervaring met het volgen van de route. Mocht de route in de tussentijd gewijzigd zijn, geeft de gids de actuele informatie. De tocht is ontwikkeld door Gegarandeerd Onregelmatig.

Meer wandelroutes in Rhenen

Bekijk het overzicht met wandelroutes in Rhenen. Er liggen tientallen kilometers aan wandelpaden in Rhenen. Door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en langs de riviernatuur van de Nederrijn. Je hebt er genoeg mogelijkheden.

Overnachten in Rhenen

Deze wandelroute combineren met een overnachting in Rhenen? Ontdek de plekken waar je kunt overnachten in Rhenen. Of bekijk één van de type accommodaties:

De pagina bevat affiliate links.