Gemarkeerde wandelroutes Blauwe Kamer

Loop de gemarkeerde wandelroutes Blauwe Kamer en ontdek het rivieroeverreservaat. Je ziet er hoe mooi de Nederlandse riviernatuur is. Gevoed door het water van Nederrijn is het natuurgebied altijd in beweging. De invloed van hoog en laag water maakt de Blauwe Kamer een paradijs voor allerlei planten- en diersoorten. Tijdens een wandeling door dit gebied zie je dan ook telkens nieuwe dingen.

In de Blauwe Kamer is een vogelrustgebied. Vogelliefhebbers kunnen er dan ook allerlei vogels spotten zoals lepelaars, aalscholvers en met wat geluk een visarend. Er is een speciale vogelkijkhut. Daarvoor moet je een klein stukje afwijken van de gemarkeerde wandelroutes in de Blauwe Kamer. Het is de moeite waard! Naast vogels leven er ook grote grazers en andere dieren. De Blauwe Kamer is een levendig gebied. De gemarkeerde wandelroutes worden gefaciliteerd door Utrechts Landschap.

Door het gebied loopt de volgende gemarkeerde wandelroute:

Let op: bij hoog water is het gebied soms afgesloten en is wandelen niet mogelijk.

Overige wandelingen langs de Blauwe Kamer

Langs de Blauwe Kamer lopen ook andere wandelmogelijkheden. Zij lopen gedeeltelijk door het natuurgebied. De langsstromende Nederrijn en dichtbij gelegen natuurgebied Grebbeberg bieden volop mogelijkheden.

Langs de Blauwe Kamer lopen wandelroutes zoals:

Er lopen allerlei wandelroutes door Rhenen. Bekijk vooral eens welke mogelijkheden er nog meer zijn.

Horeca & overnachten

Op zoek naar een lekker restaurant na je wandeling in de Blauwe Kamer? De volgende restaurants liggen vlakbij:

  • Restaurant Blaauwe Kamer
  • Restaurant ’t Veerhuis

Blijf vooral overnachten als je meerdere dagen in Rhenen wilt zijn. Bekijk dan het overzicht met aanbod hotels, vakantieparken, campings en B&B’s op VisitRhenen.