Wandel de gemarkeerde wandelroute Blauwe Kamer (3 km) en ontdek het rivieroeverreservaat. Gevoed door het water van de Nederrijn is heel Blauwe Kamer altijd in beweging. Een paradijs voor allerlei vogelsoorten. De wandeling leidt je rond door het levendige rivierlandschap.

Je leest mijn ervaring met de gemarkeerde wandelroute Blauwe Kamer. Aan het eind van dit artikel vind je de praktische informatie over de wandeling.

  • Blauwe Kamer Rhenen
  • Wandelen Blauwe Kamer
  • Wandelroute Blauwe Kamer Rijn
  • Uitzichtpunt Blauwe Kamer
  • Blauwe Kamer Bos

Wandelen door de Blauwe Kamer

De parkeerplaats bij restaurant Blaauwe Kamer is het startpunt van de gemarkeerde wandelroute Blauwe Kamer. Tussen de bossige begroeiing gaat de route het natuurgebied in. Langs overblijfselen van een paar gebouwen en de steenfabriek. Waar de hoge schoorsteen uitsteekt in het landschap. De oude fabriek bakte er tot 1975 er stenen van rivierklei. 

Het pad loopt tussen graslanden door. Afgewisseld met een paar bosjes bomen. In de bloeiperiode zijn de graslanden een lust voor het oog. Het grasland staat dan vol met kleurrijke bloemenvelden. Er vliegen veel vlinders en andere insecten rond de bloemen. Soms zorgt het voor smalle paden. De gemarkeerde wandelroute Blauwe Kamer slingert door het gebied. Via een tunneltje komt de wandeling langs de Nederrijn uit.

De route loopt na het oversteken van een weg verder langs de rivier. Bij het keerpunt zijn de Cuneratoren en Grebbeberg in de verte zichtbaar. De wandelroute draait terug verder het gebied in. Dit pad komt uit bij het uitkijkpunt. Er is een schitterend uitzicht over het natuurgebied. De kuddes gallowayrunderen en konikpaarden zijn goed te zien.

Vanaf het uitkijkpunt loopt een bruggetje het water over. Dit pad leidt naar de vogelkijkhut. Het is een aanrader om hiervoor van de route af te wijken. Je loopt gemakkelijk weer terug. De gemarkeerde wandelroute Blauwe Kamer slaat vanaf het uitzichtpunt rechtsaf. Tussen de bossige begroeiing het gebied uit, terug naar de parkeerplaats.

Wandelroute Blauwe Kamer

Het Utrechts Landschap faciliteert de gemarkeerde wandelroute Blauwe Kamer. Bekijk de wandelroute door op onderstaande link te klikken:

  • Blauwe Kamer (3 km):

Ik beschrijf mijn ervaring met het volgen van de route. Mocht de route in de tussentijd gewijzigd zijn, geeft de link de actuele informatie.

Andere wandelroutes in Rhenen 

Er zijn veel routes mogelijk als je wilt wandelen in Rhenen. Bekijk het overzicht op VisitRhenen.

Overnachten in Rhenen

Combineer de wandelroute met een langer verblijf. Ontdek de mogelijkheden voor overnachten in Rhenen. Of bekijk één van de type accommodaties: