De wandelroute Leemkuil is een gemarkeerde boswandelingen door Stadsbossen. Een heuvelachtig bosgebied met verschillende loof- en naaldbossen. De drie kilometer lange wandelroute neemt je mee door dit mooie natuurgebied.

Lees verder over mijn ervaringen met wandelroute Leemkuil. Je vindt onderaan de pagina een link naar de wandelroute.

Tip! Zoek je meer wandelroutes over de Utrechtse Heuvelrug? Je ontdekt met de wandelgids Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug (aff.) 15 mooie routes tussen Amersfoort en Rhenen.

 • Stadsbossen Rhenen
 • Leemkuil Rhenen Stadsbossen
 • Stadsbossen Rhenen
 • Stadsbossen Rhenen
 • Stadsbossen

ReizenReizen

De Leemkuilroute door Stadsbossen

Wandelroute Leemkuil loopt door natuurgebied Stadsbossen. Stadsbossen is een afwisselend gebied met loof- en naaldbossen. Je herkent dit al snel vanaf het startpunt van de wandeling. De route loopt langs een brede bomenlaan door het bos. Na het oversteken van de weg duiken de eerste dennenbomen op. Tijdens de wandelroute Leemkuil is het leuk om de afwisseling in de gaten te houden.

De afwisselende natuur komt ook het dierenleven ten goede. Tijdens de wandeling zijn er veel vogels te zien. Het pad gaat verder door het bos. Er volgt daarna een stukje bospad dat je moet delen met een mountainbikeroute. Even extra opletten! Het pad leidt heuvelafwaarts richting het uiteinde van het bos.

Aan de overkant van de weg gaat wandelroute Leemkuil verder. De route loopt langs de trimbaan en trekt daarna verder door het bos. Het is stijgen en dalen over de heuvelachtige bospaden. De boswandeling komt uit achter het vakantiepark Thijmse Berg. Langs het vakantiepark op gaat de route verder door de Stadsbossen.

De verwijzing naar de Leemkuil wordt aan het eind van de route duidelijk. De wandelroute eindigt bij een leemkuil. Wanneer de natuur bloeit en er water in de leemkuil staat, is dit een mooie plek. De Leemkuil werd vroeger gebruikt voor het afgraven van leem.

Stadsbossen is een gebied waardoor een mountainbikeroute en trimbaan loopt. Tijdens wandelroute Leemkuil kruis je hier een aantal keer mee. Daarnaast steek je twee keer een autoweg over. Vooral in het weekend kan het daardoor druk zijn in het bos. Handig om rekening mee te houden als je de wandelroute Leemkuil in alle rust wilt ontdekken.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wandelroute Leemkuil

Wandelroute Leemkuil wordt gefaciliteerd door Recreatie Midden-Nederland. Klik op onderstaande link en bekijk de route:

 • Gemarkeerde wandelroute Leemkuilroute (3 km):
  • Bekijk route
  • Markering: rood
  • Startpunt: Leemkuil, Autoweg, 3912, Rhenen

Ik beschrijf mijn ervaring met het volgen van de route. Mocht de route in de tussentijd gewijzigd zijn, geeft de link de actuele informatie.

Andere routes in Rhenen

Ik wandelde ook allerlei andere wandelroutes in Rhenen. Wil je vaker wandelen op de Utrechtse Heuvelrug? Dan geef ik je graag een tip: de wandelgids Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug (aff.). Met deze gids doorkruis je in vijftien wandelroutes het hele gebied. Van heidevelden naar bomenlanen en over bospaden naar de toppen van de heuvelrug. Een must-have voor wandelaars.

Overnachten in Rhenen

Wil je langer in Rhenen verblijven? Ontdek dan het overzicht met hotels, vakantieparken, campings en B&B’s op VisitRhenen. Of bekijk gelijk één van de favorieten hieronder:

Ik ontvang een kleine vergoeding als je boekt via VisitRhenen. Daarmee kan ik de website onderhouden. De pagina bevat daarom affiliate links.