De wandelroute Leemkuil is een gemarkeerde boswandelingen door Stadsbossen. Een heuvelachtig bosgebied met verschillende loof- en naaldbossen. De drie kilometer lange wandelroute neemt je mee door dit mooie natuurgebied.

Lees hieronder over onze ervaringen met wandelroute Leemkuil en bekijk de wandelroute.

Wandelroute Leemkuil

  • Stadsbossen Rhenen
  • Leemkuil Rhenen Stadsbossen
  • Stadsbossen Rhenen
  • Stadsbossen Rhenen
  • Stadsbossen

Wandelroute Leemkuil loopt door natuurgebied Stadsbossen. Leemkuil verwijst naar de vroegere leemafgravingen. Na een afgraving bleef de leemkuil onbenut waardoor het nu een belangrijke plek is voor planten en dieren. Wandelroute Leemkuil eindigt bij de leemkuil. Wanneer de natuur bloeit en er water in de leemkuil staat, is dit een schitterende plek.

Stadsbossen kenmerkt zich door de variatie aan natuur op een heuvelachtig terrein. Naaldbossen, heidevelden en loofbossen groeien in dit gebied. Tijdens de wandelroute Leemkuil is dit leuk om de gaten te houden. De variatie aan natuur komt ook het dierenleven ten goede. Tijdens de wandeling was er veel activiteit van vogels. Daarnaast worden er regelmatig dieren zoals een ree en vos gezien. Al is daar wat geluk voor nodig.

Stadsbossen is een gebied waar het ook mogelijk is om te mountainbiken en te sporten op de trimbaan. Tijdens wandelroute Leemkuil kruis je een aantal keer met de mountainbikeroute en volg je de trimbaan een stukje. Daarnaast steek je twee keer een autoweg over. Vooral in het weekend kan het daardoor gezellig druk zijn in het bos. Handig om rekening mee te houden als je de wandelroute Leemkuil in alle rust wilt ontdekken.

Bekijk de gemarkeerde wandelroute Leemkuil:

Andere routes door Stadsbossen

In Stadsbossen zijn ook andere wandelingen mogelijk. Wandelroute Lijstereng loopt door een ander deel van Stadsbossen. Daarnaast is Stadsbossen onder andere aangesloten op de natuurgebieden Kwintelooijen en Plantage Willem III. Hierdoor kan je er ook mooi langere wandelingen maken.

Er zijn verschillende wandelroutes mogelijk:

De verschillende natuurgebieden die rondom Rhenen liggen, maken allerlei wandelingen mogelijk. Je ontdekt ze in het overzicht wandelroutes in Rhenen.

Horeca & overnachten

Het start- en eindpunt van de gemarkeerde wandelroutes Stadsbossen ligt midden in het bos. Daardoor is er geen restaurant of brasserie direct bij de wandeling. Heb je toch zin om een restaurant te bezoeken na je bezoek? Ga dan vooral met de fiets of auto naar het centrum van Rhenen. Deze restaurants liggen het dichtst bij het start- en eindpunt.

Lijkt het je leuk om te overnachten in Rhenen? Bekijk dan het overzicht met hotels, vakantieparken, campings en B&B’s op VisitRhenen.