De wandelroute Lijstereng is een gemarkeerde wandeling door Stadsbossen en de omliggende wijk. De drie kilometer start bij de Leemkuil en neemt je mee door bossen, langs stadstuintjes en aangrenzende huizen.

Lees over onze ervaringen met wandelroute Lijstereng en bekijk de wandelroute.

Wandelroute Lijstereng

De wandelroute Lijstereng start bij de Leemkuil in natuurgebied Stadsbossen. Het gebied bestaat over een mix van natuur op heuvelachtig terrein. Zo zijn er in Stadsbossen naaldbossen, heidevelden en loofbossen te zien. Vanaf de parkeerplaats kan je direct beginnen bij het startpunt van de wandeling.

De route heeft ondanks de lengte van drie kilometer de nodige afwisseling. Je start de wandeling door het bos. Vervolgens loop je langs de rand van het bos langs de stadstuintjes van Rhenen. Om vervolgens via een korte ommezwaai langs enkele huizen, weer het bos in te lopen. De wandeling loopt dan ook over zowel verharde als onverharde ondergronden.

Tijdens wandelroute Lijstereng loop je voor het merendeel door Stadsbossen. Dit is een natuurgebied waar ook een mountainbikeroute doorheen loopt. Tijdens de wandelroute steek je een aantal keren het mountainbikepad over. Daarnaast steek je twee keer een autoweg over. Handig om te weten en rekening mee te houden.

Andere routes door Stadsbossen

In Stadsbossen zijn ook andere wandelingen mogelijk. Wandelroute Leemkuil loopt door een ander deel van Stadsbossen. Deze route heeft hetzelfde startpunt en is daardoor goed te combineren met wandelroute Lijstereng. Daarnaast is Stadsbossen onder andere aangesloten op de natuurgebieden Kwintelooijen en Plantage Willem III. Hierdoor kan je er ook mooi langere wandelingen maken.

Er zijn verschillende wandelroutes mogelijk:

De verschillende natuurgebieden die rondom Rhenen liggen, maken allerlei wandelingen mogelijk. Je ontdekt ze in het overzicht wandelroutes in Rhenen.

Horeca & overnachten

Het start- en eindpunt van de gemarkeerde wandelroutes Stadsbossen ligt midden in het bos. Daardoor is er geen restaurant of brasserie direct bij de wandeling. Heb je toch zin om een restaurant te bezoeken na je bezoek? Ga dan vooral met de fiets of auto naar het centrum van Rhenen. Deze restaurants liggen het dichtst bij het start- en eindpunt.

Lijkt het je leuk om te overnachten in Rhenen? Bekijk dan het overzicht met hotels, vakantieparken, campings en B&B’s op VisitRhenen.