De wandelroute Lijstereng is een gemarkeerde wandeling door Stadsbossen en de omliggende wijk. De drie kilometer lange wandeling start bij de Leemkuil en neemt je mee door bossen, langs stadstuintjes en aangrenzende huizen.

Lees over mijn ervaringen met wandelroute Lijstereng. Aan het eind van de pagina vind je een link naar de wandelroute.

Tip! Zoek je meer wandelroutes over de Utrechtse Heuvelrug? Je ontdekt met de wandelgids Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug (aff.) 15 mooie routes tussen Amersfoort en Rhenen.

Wandelroute Lijstereng

De wandelroute Lijstereng start bij de Leemkuil in natuurgebied Stadsbossen. Het gebied bestaat uit een mix van natuur op heuvelachtig terrein. Zo zijn er in Stadsbossen naaldbossen, heidevelden en loofbossen te zien. Vanaf de parkeerplaats ben ik direct bij het startpunt van de wandeling. Na het oversteken van de weg volgen de blauw gemarkeerde paaltjes.

De route heeft ondanks de lengte van drie kilometer de nodige afwisseling. De wandeling loopt een stukje over een fietspad door het bos. Om daarna af te slaan en verder het bos in te gaan. Het loopt door een mooi deel van het bosgebied richting de rand van het bos. De route loopt het bos uit en gaan verder langs de stadstuintjes van Rhenen. Om vervolgens via een korte ommezwaai langs enkele huizen te vervolgen.

Na dit ommetje gaat wandelroute Lijstereng terug naar het bos van natuurgebied Stadsbossen. Over de bospaden volgt de route terug naar het eindpunt bij de leemkuil. Wanneer de natuur bloeit of mooie herfstkleuren heeft, is de leemkuil een prachtige plek in het bos. Neem er dan ook vooral een kijkje. Het ligt strak voor het eindpunt, kan niet missen!

Stadsbossen is een natuurgebied waar ook een mountainbikeroute doorheen loopt. Tijdens de wandelroute steek je een aantal keren het mountainbikepad over. Daarnaast moet je ook een aantal keer een autoweg oversteken. Handig om te weten en rekening mee te houden.

Wandelroute Lijstereng

Recreatie Midden-Nederland faciliteert wandelroute Lijstereng. Klik op onderstaande link en bekijk de route:

  • Gemarkeerde wandelroute Lijsterengroute (3 km):
    • Bekijk route
    • Markering: blauw
    • Startpunt: Leemkuil, Autoweg, 3912, Rhenen

Ik beschrijf mijn ervaring met het volgen van de route. Mocht de route in de tussentijd gewijzigd zijn, geeft de link de actuele informatie.

Andere wandelroutes in Rhenen

Ik liep ook allerlei andere wandelroutes in Rhenen. Klaar om door jou ontdekt te worden. Wil je vaker wandelen op de Utrechtse Heuvelrug? Dan geef ik je graag een tip: de wandelgids Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug (aff.). Met deze gids doorkruis je in vijftien wandelroutes het hele gebied. Van heidevelden naar bomenlanen en over bospaden naar de toppen van de heuvelrug. Een must-have voor wandelaars.

Overnachten in Rhenen

Wil je langer in Rhenen verblijven? Ontdek de plekken waar je kunt overnachten in Rhenen. Of bekijk gelijk één van de favorieten hieronder:

De pagina bevat daarom affiliate links.