Gemarkeerde wandelroute Palmerswaard

Er loopt door Palmerswaard een gemarkeerde wandelroute. Een natuurgebied van Utrechts Landschap dat zich kenmerkt door typisch Nederlandse riviernatuur. Het water van de langsstromende Nederrijn bepaalt de uitstraling van het gebied. Je loopt in Palmerswaard door een plek die telkens in ontwikkeling blijft. Zowel voor planten als dieren. Het waterrijke gebied is daardoor leuk om een doorheen te wandelen.

Poelen en geulen vormen zich in het rivierlandschap van Palmerswaard. Ze zijn een goede omgeving voor allerlei waterdieren. Vele riviervogels en vissen maar ook bevers voelen zich er thuis. Langs de gemarkeerde wandelroute door Palmerswaard zul je dan ook vaak activiteit van dieren zien. Maar vergeet ook vooral niet te genieten van de belangrijke flora die er groeien.

Door Palmerswaard loopt de volgende gemarkeerde wandelroute:

  • Palmerswaard: 2 km
    • Startpunt: Parkeerplaats Paardenmarkt, Rhenen

Let op: bij hoog water is het gebied soms afgesloten en wandelen niet mogelijk.

Meer routes langs Palmerswaard

Langs Palmerswaard lopen op dit moment geen andere wandelingen. De gemarkeerde wandelroute Palmerswaard is wel goed te combineren met een bezoek aan het stadscentrum. Het start- en eindpunt liggen namelijk aan het centrum. Je kunt zo bijvoorbeeld een stadswandeling maken, langs winkels struinen of de bezienswaardigheden bekijken.

Rhenen is omgeven door verschillende natuurgebieden. Er zijn daardoor allerlei mogelijkheden om te wandelen. Ontdek welke wandelroutes er nog meer in Rhenen zijn.

Horeca & overnachten

Op zoek naar een lekker restaurant na je wandeling in Palmerswaard? Het start- en eindpunt ligt bij het centrum van de stad. Je loopt vanaf daar gemakkelijk naar allerlei restaurants en terrassen. Dit zijn de dichtstbijzijnde restaurants:

Wil je overnachten in Rhenen? Bekijk dan het overzicht met aanbod hotels, vakantieparken, campings en B&B’s op VisitRhenen.