Tijdens de stadswandeling door Rhenen (2,3 km) kom je langs de bezienswaardigheden van de stad. Een mooie kennismaking met het stadscentrum en haar historische verleden. Je wandelt kriskras door het stadscentrum zodat je alle mooie plekjes hebt gezien. 

Wandelroute door Rhenen centrum

Onderweg loop je over het dijkje rondom de stad, de benedenstad, winkelstraten en langs de stadsmuur. Je komt daardoor onder andere langs de Cunerakerk, het Oude Raadhuis en de Binnenmolen. Geniet tijdens de stadswandeling door Rhenen bij een van de restaurants. Een lekkere lunch of kop koffie zal vast goed smaken. Of ga struinen bij de gezellige winkeltjes langs de wandelroute. Het start- en eindpunt is bij parkeerplaats Buitenomme. Hier mag je gratis parkeren.

Horeca & overnachten

In het stadscentrum van Rhenen zijn leuke restaurants. Er is een overzicht van de locaties waar je lekker uit eten kunt. Ben je van plan om meerdere dagen in Rhenen te blijven? Bekijk dan het overzicht met aanbod hotels, vakantieparken, campings en B&B’s op VisitRhenen.

Stad met historisch karakter

De karakteristieke bouwstijl van het stadscentrum is ontstaan na de Tweede Wereldoorlog. Door verwoesting werd dit herbouwd. Er is toen besloten om het centrum volgens de Delftse School te herbouwen. Dat zie je terug tijdens de stadswandeling Rhenen. Het gebruik van natuursteen, hoge daken en gootlijnen kenmerken deze bouwstijl. Het heeft het stadscentrum een gezellige en authentieke uitstraling gegeven. Een uitstraling die versterkt word door de monumentale gebouwen zoals de Cunerakerk, Binnenmolen en stadsmuren.