Tijdens de stadswandeling door Rhenen (2,3 km) kom je langs de bezienswaardigheden van de stad. Een mooie kennismaking met het stadscentrum en haar historische verleden. Je wandelt kriskras door het stadscentrum zodat je alle mooie plekjes hebt gezien.

  • Stadswandeling Rhenen centrum Raadhuis
  • Stadswandeling Rhenen centrum Binnenmolen
  • Stadswandeling Rhenen Stadsmuur
  • Stadswandeling Rhenen centrum
  • Rhenen centrum

Wandelroute door Rhenen centrum

Wandel langs het dijkje rondom de stad, de benedenstad, winkelstraten en de stadsmuur. De wandelroute wijst je de weg en vertelt leuke weetjes over het stadscentrum. Je ontdekt daardoor onder andere de Cunerakerk, het Oude Raadhuis en de Binnenmolen. Stop tijdens de stadswandeling door Rhenen bij één van de restaurants. Een lekkere lunch of kop koffie zal vast goed smaken. Of loop binnen bij de gezellige winkeltjes langs de wandelroute. Het start- en eindpunt is bij parkeerplaats Buitenomme. Hier parkeer je gratis.

Stad met historisch karakter

De karakteristieke bouwstijl van het stadscentrum is ontstaan na de Tweede Wereldoorlog. Door verwoesting werd dit herbouwd. Er werd besloten om het centrum volgens de Delftse school te herbouwen. Dat zie je terug tijdens de stadswandeling Rhenen. Het gebruik van natuursteen, hoge daken en gootlijnen kenmerken deze bouwstijl. Het geeft het stadscentrum een gezellige en authentieke uitstraling. Een uitstraling die versterkt wordt door de monumentale gebouwen zoals de Cunerakerk, Binnenmolen en stadsmuren.

Route op de kaart

Overnachten in Rhenen

Wil je deze wandelroute combineren met een overnachting in Rhenen? Ontdek de plekken waar je kunt overnachten in Rhenen. Of bekijk één van de type accommodaties: