De Cunerakerk in Rhenen staat midden in de binnenstad. Het is voor veel inwoners de trots van de stad. Met de 82 meter hoge Cuneratoren als hoogtepunt. Ik bezocht de kerk en vertel je er graag meer over.

  • Cuneratoren
  • Cuneratoren Rhenen

Geschiedenis van de Cunerakerk in Rhenen

De Cunerakerk in Rhenen dankt haar naam aan de heilige Cunera. Vanwege Cunera was de kerk tijdens de middeleeuwen een bedevaartsoord voor pelgrims. Met de vele inkomsten van de pelgrims is de huidige vorm van de Cunerakerk gebouwd. Dit was tussen 1400-1475. De bouw van de toren werd in het jaar 1531 afgerond. Sinds de Reformatie in 1580 wordt de Cunerakerk in Rhenen gebruikt als Nederlands Hervormde Kerk.

Cunerakerk bezichtigen

Je kunt de Cunerakerk in Rhenen bezichtigen. De kerk is een laatgotische kerk. De bogen, versieringen en historische objecten zorgen voor een indrukwekkende uitstraling. In de Cunerakerk staan koorbanken en een priesterzetel uit 1570. En er is nog een bijzonder pronkstuk. Dit is het oksaal. Het werd vroeger gebruikt voor een scheiding van groepen in de kerk. Het oksaal is prachtig versierd met verwijzingen naar het christendom. Het is een van de weinige overgebleven oksalen in Nederland.

Wil je de Cunerakerk in Rhenen ook bezichtigen? Bekijk het overzicht met mogelijkheden om de kerk te bezoeken.

Cuneratoren beklimmen

Voor een prachtig uitzicht over Rhenen moet je de Cuneratoren beklimmen. Een gids neemt je mee naar boven over de 298 treden. Onderweg bezoek je verschillende ruimtes en verdiepingen. Eenmaal boven zie je bij goed weer zelfs Utrecht en Nijmegen liggen. Je hebt voor het beklimmen van de Cuneratoren toegangskaarten nodig. Je koopt de kaarten bij het Stadsmuseum Rhenen.

Meer attracties en bezienswaardigheden in Rhenen

Wil je weten welke attracties en bezienswaardigheden er nog meer in Rhenen zijn? Bekijk dan mijn overzicht met bezienswaardigheden.

Overnachten in Rhenen

Wil je een vakantie, weekend weg of overnachting in Rhenen boeken? Ontdek de plekken waar je kunt overnachten in Rhenen. Of bekijk één van de type accommodaties: