De gemarkeerde wandelroute Klompenpad Marspad (13 km) laat je de Neder-Betuwe ontdekken. Wandel door het Betuwse landschap met uiterwaarden, dijken en boomgaarden. De rondwandeling neemt je vanaf Rhenen mee naar Kesteren en het omliggende buitengebied.

Ik wandelde vanuit Rhenen de gemarkeerde wandelroute Klompenpad Marspad. Lees mijn ervaringen. Je vindt aan het eind van dit artikel de link naar de route.

Tip! Combineer de wandelroute met een overnachting of vakantie. Bekijk het overzicht waar je kunt overnachten in Rhenen.

  • Wandelroute Klompenpad Marspad
  • Klompenpad Marspad
  • Wandelroute Klompenpad Marspad Betuwe
  • Klompenpad Marspad Rhenen
  • Klompenpad Marspad Rijnbrug Rhenen

Klompenpad Marspad wandelen vanaf Rhenen

Het opstappunt van Klompenpad Marspad is in Rhenen bij restaurant Cunera. Via de Rijnbrug loopt de gemarkeerde wandelroute de Betuwe in. Aan de overkant vallen de uiterwaarden van de Nederrijn op. De route daalt af naar deze uiterwaarden. Het uitzicht op de Grebbeberg springt in het oog wanneer ik wandel langs de Nederrijn.

De Marsdijk en Kesteren

De route loopt via de Marsdijk naar het Betuwse dorp Kesteren. De Marsdijk stamt uit de jaren rond 1500. Tot die tijd hadden de uitlopers van de Rijn alle ruimte in het gebied. Kesteren is een dorp waarvoor de agrarische sector belangrijk is. Rond het dorp is veel fruitteelt en boomkwekerij te herkennen. Wandelroute Marspad loopt door een woonwijk van het dorp. Let op: rechtsaf wanneer je het dijkje in Kesteren op loopt!

Boomgaarden en dijkjes

Over de dijken en tussen de boomgaarden gaat klompenpad Marspad in de richting van Rhenen. De Cuneratoren is al vanaf ver te zien. De wandelroute loopt voor het grootste deel over geasfalteerde paden. Door de fraaie dijkjes en de afwisseling met de uiterwaarden, Marspolder en boomgaarden, is de route er zeker niet minder mooi om. Wandelend door het Betuwse landschap komt het Marspad uit bij de Nederrijn.

Klompenpad met de pont naar Rhenen

Bij de rivier vaart een pont voor de oversteek naar Rhenen. Het uitzicht op de stad en de hoge Cuneratoren is prachtig. Klompenpad Marspad loopt langs de rand van de stad. Met de Nederrijn en de uiterwaarden aan de andere zijde. Langs de rivier loopt het pad terug naar de Rijnbrug en het eindpunt.

Mocht de pont niet varen, dan is er een alternatieve route terug naar de Rijnbrug.

Klompenpad Marspad

Landschap Utrecht Erfgoed en Landschapsbeheer Gelderland faciliteren de gemarkeerde wandelroute klompenpad Marspad. Klik op de link om de wandelroute te bekijken:

  • Marspad (13 km):

Tip: gebruik de app Klompenpaden. De markering is soms verstopt, met de app loop je altijd goed.

Ik beschrijf mijn ervaring met het volgen van de route. Mocht de wandeling in de tussentijd gewijzigd zijn, geeft de link de actuele informatie.

Meer wandelroutes in Rhenen

Benieuw welke klompenpaden er nog meer in Rhenen starten? Ik heb de klompenpaden in Rhenen op een rijtje gezet. Daarnaast zijn er nog meer leuke wandelroutes. Bekijk daarvoor mijn overzicht met andere wandelroutes in Rhenen die ik liep.

Overnachten in Rhenen

Combineer het wandelen van het klompenpad met een langer verblijf. Ontdek de plekken waar je kunt overnachten in Rhenen. Of bekijk gelijk één van de favorieten hieronder:

De pagina bevat affiliate links.