Overzicht lange afstand wandelroutes in Rhenen (10+ km)

Midden in Nederland zijn er mooie lange afstand wandelroutes in Rhenen. Ik wandel graag door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug, langs de Nederrijn en naar de Betuwe en Gelderse Vallei. Kom jij lange afstand wandelen in Rhenen? Ik zette de routes op een rij. Kies een wandeltocht, trek de wandelschoenen aan en ga er op uit!

Lange afstand wandelen in Rhenen

Op deze pagina vind je een overzicht van de lange afstand wandelroutes in Rhenen. Van etappes van LAW’s tot losse wandeltochten. Elke route is minimaal 10 km lang. De tochten staan op volgorde van lang naar kort. Veel plezier met lange afstand wandelen door Rhenen!

Trage tocht Kwintelooijen (14 km)

Trage tocht Kwintelooijen neemt je mee door de heuvelachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug. De rondwandeling leidt door het bos naar Plantage Willem III. Een oude tabaksplantage waar een half open landschap met graslanden en heide is ontstaan. Begraasd door konikpaarden, gallowayrunderen en damherten. De route trekt daarna weer verder langs en door de bossen.


Klompenpad Marspad (13 km)

Je ontdekt het landschap van de Betuwe met de rondwandeling Klompenpad Marspad. De lange afstand wandelroute loopt vanaf Rhenen naar het Betuwse dorp Kesteren en het omliggende buitengebied. Over dijken, door uiterwaarden en langs boomgaarden. Via de Rijnbrug en met de pont steek je twee keer bij Rhenen de Nederrijn over.


Trage tocht Rhenen (13 km)

Volg trage tocht Rhenen voor een heuvelachtige rondwandeling. De lange afstand wandelroute in Rhenen wijst je de weg over Grebbeberg en Laarsenberg. Door het bos en over paden tussen de velden. De hoogteverschillen van vijftig meter leiden je naar mooie uitzichtpunten. Je komt onderweg ook langs het Militair Ereveld Grebbeberg. Een indrukwekkend stukje militaire geschiedenis.


Trekvogelpad etappe 13 (18,7 km)

Trekvogelpad etappe 13 trekt vanaf Amerongen naar Rhenen. De route gaat langs uiterwaard de Amerongse Bovenpolder. Daarna duikt de tocht de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in. Met uitstapjes naar heidevelden en mooie uitzichtpunten. Uitgekomen bij Rhenen zet de wandelroute, na een bezoek aan de stad, langs de Nederrijn koers naar het eindpunt: de Grebbeberg.

Deze link verwijst direct naar de gids van het Trekvogelpad (aff.).


Meer wandelroutes in Rhenen

Naast de lange afstand wandelroutes in Rhenen zijn er ook kortere routes rond deze plaats in het midden van Nederland. De bossen van de Utrechtse Heuvelrug en de langsstromende Nederrijn kenmerken het landschap. Je ontdekt het met de tientallen kilometers aan wandelpaden. Bekijk voor meer informatie het overzicht met wandelroutes in Rhenen.