Ontdek de mooie wandelroutes in de omgeving van Rhenen. Je kunt in de buurt van Rhenen fijn wandelen door de Utrechtse Heuvelrug, Betuwe en Gelderse Vallei. Trek je wandelschoenen aan, loop over de wandelpaden en verken de regio.

Benieuwd welke routes er in Rhenen zijn? Bekijk dan het overzicht met wandelroutes in Rhenen.

Overzicht routes in de buurt van Rhenen

Je vindt op deze pagina een overzicht met wandelroutes in de omgeving van Rhenen. Ik liep de routes. Je leest er over mijn ervaring en de praktische informatie van elke wandeling. De wandelroutes staan op volgorde van lang naar kort. Veel plezier met wandelen!

Trage tocht Veenendaal (15 km)

Wandelroute Trage Tocht Utrechtse Heuvelrug

Trek de wandelschoenen aan voor Trage tocht Veenendaal. Een heuvelachtige wandelroute waar bos en heide elkaar afwisselen. De route staat in een wandelgids.


Heuvelrugroute Amerongen (14 km)

Heuvelrugroute Amerongen Kasteel

Trek door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en de uiterwaarden van de Amerongse bovenpolder met Heuvelrugroute Amerongen. Een tocht waarbij ook kasteel Amerongen en Landgoed Zuylestein op de route liggen. Een wandelgids wijst je de weg.


Trage tocht Sandenburg (12 km)

Trage Tocht Landgoed Sandenburg Kasteel

Wandel met Trage tocht Sandenburg vanaf Doorn op de overgang van de Utrechtse Heuvelrug naar de Langbroekerwetering. En geniet van het uitzicht op kasteel Sandenburg. Je volgt de route met een wandelgids.


Wandelroute Leemkuil (8 km)

Wandelroute Leemkuil Amerongen

Laat je rondleiden over de Amerongse berg met wandelroute Leemkuil. Een boswandeling langs een oude leemkuil, het Sterrenbos en de Salamanderweide.


Wandelroute Hoog en Laag (6 km)

Ontdek het Amerongse bos en de Amerongse Bovenpolder met de gemarkeerde wandelroute Hoog en Laag. Een wandeling in de omgeving van Rhenen die je laat klimmen en dalen.


Wandelroute Amerongse bovenpolder (4,1 km)

Wandelroute Amerongse bovenpolder

Wandel door de uiterwaarden van Amerongen met de gemarkeerde wandelroute Amerongse bovenpolder. De polder is een gebied waar weilanden en waterrijke natuur elkaar afwisselen. Let op: het gebied is gesloten tussen 1 oktober en 1 april.


Wandelen in Rhenen

Verken de mogelijkheden voor wandelen in Rhenen. Er lopen allerlei wandelroutes langs de bossen van de Utrechtse Heuvelrug, de stad en de langsstromende Nederrijn. Voor natuurliefhebbers en wandelaars is Rhenen een mooie plek voor een wandeling.