Overzicht wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen (5 – 10 km)

Ontdek de wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen. Er lopen mooie wandelpaden door de natuur rondom de stad. Van de bossen op de Utrechtse Heuvelrug tot de uiterwaarden langs de Nederrijn. Ik deel de routes tussen de 5 en 10 kilometer met je.

Wandelroutes in Rhenen tussen 5 en 10 km

Op deze pagina vind je een overzicht van de wandelroutes in Rhenen. Elke wandeling is tussen de vijf en tien kilometer lang. Je vindt bij elke route de praktische informatie. En ik deel mijn ervaringen. De wandelroutes staan op volgorde van lang naar kort. Klaar? Wandelen maar!

Natuurpad Pr8ige Heuvelrug Kwintelooijen (9 km)

Ga er op uit met Natuurpad Pr8ige Heuvelrug Kwintelooijen. Je verkent met de route de bossen rondom recreatiegebied Kwintelooijen. De paden leiden naar de graslanden en heidevelden van natuurgebied Plantage Willem III. Na een rondwandeling over de oude plantage slingert de route verder door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug.

Natuurpad Prattenburg (6,5 km)

De gemarkeerde wandelroute Natuurpad Prattenburg neemt je mee voor een ronde door de bossen van Landgoed Prattenburg. Je wandelt een heuvelachtige route over statige bomenlanen en door afwisselende loof- en naaldbossen. Halverwege de route kom je aan bij een heideveld. Een mooi uitzichtpunt waarna de wandeling weer het bos in duikt.

Andere wandelroutes in Rhenen

Er zijn nog allerlei andere wandelroutes in Rhenen. Lange afstand wandelroutes, korte rondwandelingen en een stadswandeling. Bekijk het overzicht met de wandelroutes in Rhenen voor het zien van alle mogelijkheden.