Wandelroute Natuurpad Pr8tige Heuvelrug Kwintelooijen is een negen kilometer lange wandeling. Je wandelt door de bossen rondom Kwintelooijen, naar het open landschap van Plantage Willem III en weer terug door het bos. Lees mijn ervaringen met Natuurpad Heuvelrug Kwintelooijen en praktische informatie over de wandelroute.

  • Natuurpad Heuvelrug Kwintelooijen
  • Wandelroute Heuvelrug Kwintelooijen
  • Plantage Willem III
  • Natuurpad Heuvelrug Kwintelooijen
  • Natuurpad Heuvelrug Kwintelooijen

Van Kwintelooijen naar Plantage Willem III

De wandelroute loopt vanaf Kwintelooijen naar Plantage Willem III en terug. Twee natuurgebieden met een eigen geschiedenis. Vroeger was Kwintelooijen een zandafgraving. Je herkent dit aan de afgegraven hoogteverschillen. Plantage Willem III was eerder een tabaksplantage. Ook dit zie je terug. Er staat bijvoorbeeld een tabaksschuur in het gebied. Leuk om in de gaten te houden tijdens de wandeltocht.

Zorg dat je de routebeschrijving bij je hebt. Daar staat de route duidelijk uitgelegd. Er is namelijk onderweg geen markering met paaltjes. De route start bij de parkeerplaats van Kwintelooijen. Vanaf het startpunt gaat de wandelroute gelijk omhoog langs de rand van het bos. Er zijn al snel een paar uitzichtpunten over de Gelderse Vallei. Erg mooi! Even verderop slaat de wandelroute af, verder het bos in.

Langs een beukenlaan gaat wandelroute Heuvelrug Kwintelooijen door het bos. We steken een asfaltweg over en lopen verder door het gebied. De route leidt richting de rand van het bos. Waarna Plantage Willem III in zicht komt. Het open en glooiende landschap blijft elke keer weer een mooi gezicht. In het gebied zijn soms gallowayrunderen, konikpaarden en damherten te zien. Vandaag hebben we geluk! Tijdens het wandelen door het natuurgebied zien we een groep konikpaarden en een damhert.

Na de rondwandeling over Plantage Willem III loopt de route terug het bos in. Vanaf dit punt is het een echte boswandeling. Helemaal na het oversteken van de weg. Bij het uitkomen van het bos zijn we terug in Kwintelooijen. Na een mooi uitzichtpunt loopt wandelroute Heuvelrug Kwintelooijen de trap af. Terug naar de parkeerplaats.

Wandelroute Pr8tige Heuvelrug Kwintelooijen

De natuurgebieden Kwintelooijen en Plantage Willem III horen bij het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. IVN faciliteert de wandelroute Pr8tige Heuvelrug Kwintelooijen.

Klik hieronder op de link en bekijk de wandelroute.

  • Natuurpad Pr8tige Heuvelrug Kwintelooijen (9 km):
    • Bekijk route
    • Startpunt: Parkeerplaats Kwintelooijen, Oude Veensegrindweg 3911 TA Rhenen

Ik beschrijf mijn ervaring met het volgen van de route. Mocht de route in de tussentijd gewijzigd zijn, geeft de link de actuele informatie.

Andere wandelroutes in Rhenen

Ik liep ook andere wandelroutes in Rhenen om de natuur te ontdekken. Bekijk het overzicht met wandelingen op VisitRhenen.

Overnachten in Rhenen

Wil je langer in Rhenen verblijven? Ontdek de plekken waar je kunt overnachten in Rhenen. Of bekijk één van de type accommodaties:

De pagina bevat affiliate links.