Wat te doen in Rhenen als je op zoek bent naar de aanraders van locals. Zij kennen de stad tenslotte op hun duimpje. Er zijn natuurlijk de bekende highlights zoals Ouwehands Dierenpark en het Militair Ereveld Grebbeberg. Highlights die bij veel bezoekers van de stad op de planning staan. Maar wat te doen in Rhenen als je die al wel kent? Je vindt hieronder daarom 8 tips van locals. Handig op een rij gezet!

Ben je van plan om meerdere dagen in Rhenen te verblijven? Bekijk vooral de mogelijkheden om te overnachten in Rhenen.

Wat te doen in Rhenen centrum

Er is altijd wel wat te doen in Rhenen centrum. De winkels, restaurants en authentieke gebouwen maken het centrum een bezoek waard. Maar wat zijn de activiteiten die jouw bezoek net dat beetje extra geeft?

1. Wandeling benedenstad

De benedenstad in het centrum van Rhenen is fantastisch. Het is een authentiek stukje Rhenen, omgeven door restanten van de stadsmuur. We raden aan om er doorheen te wandelen. Met de fiets of auto kan je het namelijk lang niet zo goed bekijken. Je loopt langs woningen in de stijl van de Delftse school, smalle straatjes en de Cunerakerk. Je kan dit combineren met een bezoek aan het Stadsmuseum.

2. Cuneratoren beklimmen

Veel mensen vragen zich altijd af of het mogelijk is om de Cuneratoren te beklimmen. Dat kan! Onder begeleiding van een gids kan je de 80 meter hoge toren beklimmen. Bij helder weer kan je vanaf de top zelfs Utrecht en Nijmegen zien liggen. Elke 2e en 4e zaterdag van de maand wordt dit georganiseerd. Kaartjes zijn te koop bij VVV Rhenen (Markt 20, 3911 LJ Rhenen).

3. IJsje eten bij Martino

Elke inwoner van Rhenen zal dit bevestigen. Als je ergens een ijsje wilt eten, doe je dit bij IJssalon Martino. Midden in het centrum van Rhenen is het er altijd gezellig. En het belangrijkste: je proeft er heerlijk ijs. Niet voor niets werden zij al enkele keren beloond met prijzen voor hun ijs. Het is bij mooi en warm weer een populaire plek voor locals.

4. Stadsmuseum bezoeken

Het Stadsmuseum laat de geschiedenis, mythes en bijzondere gebeurtenissen van Rhenen zien. Als je wat wilt leren over de stad is dit een aanrader om te doen in Rhenen. Je zal verrast zijn over de rijke historie die de stad heeft. Het museum is gevestigd in het Oude Raadhuis. Een historische locatie in de benedenstad.

Wat te doen in Rhenen buiten het centrum

Ook buiten het centrum van Rhenen is genoeg te beleven. Maar wat is er dan te doen? De verschillende natuurgebieden en historische gebeurtenissen rond Rhenen bieden daarvoor genoeg aanknopingspunten. Met deze tips van locals heb je wat leuke ideeën.

5. Uitzichtpunt Koningstafel

Op de Grebbeberg ligt de Koningstafel. De Koningstafel is een historische plek waar vroeger vorsten kwamen om op hun land neer te zien. Het is een open veld, midden in het bos langs de rand van de Grebbeberg. Je hebt er een prachtig uitzichtpunt over natuurgebied de Blauwe Kamer en de langsstromende Nederrijn. Maar ook de achterliggende Betuwe en Gelderse Vallei zijn te zien. Leuk om te doen in Rhenen als je van wandelen houd. Je kan er namelijk alleen heen lopen.

6. Molen ‘t Wissel

Molen ’t Wissel ligt in Elst, onderdeel van de gemeente Rhenen. Het is een molen waar in het weekend (vaak) een vrijwillige molenaar is. Als de wieken draaien is dat dé kans om eens bij een molen binnen te kijken. De molenaar laat het graag zien. De molen ligt wel wat buiten Rhenen. Vanaf het centrum fiets je er in twintig minuten heen. Kan je onderweg gelijk wat van de mooie omgeving zien.

7. Vogels kijken Blauwe Kamer

Rivieroeverreservaat de Blauwe Kamer is een natuurgebied waar veel bijzondere vogels leven. In de Blauwe Kamer is midden in het gebied een vogelkijkhut geplaatst. Vanuit de vogelkijkhut kan je allerlei vogels spotten. Bijvoorbeeld lepelaars en soms zelfs een Zeearend. Voor dieren- en vogelliefhebbers is het daarom een leuke activiteit om te doen in Rhenen.

8. Grebbelinie ontdekken

Het Militair Ereveld Grebbeberg is een bekende highlight in Rhenen. Wat veel mensen niet weten is dat er veel overblijfselen verscholen liggen in het omliggende bos. Een loopgraaf en enkele kazematten zijn in het mooie bos absoluut een bezichtiging waard. Het geeft je een nog beter beeld over wat zich in de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld op de Grebbeberg. Een interessante activiteit als je op zoek bent om wat te doen in Rhenen.

Blijf je slapen?

Maak je er een vakantie of weekend weg van in Rhenen? Ontdek de plekken waar je kunt overnachten in Rhenen.

2 reacties op ‘8X Wat te doen in Rhenen: tips van locals

  1. In de tekst is sprake van de “Delftse stijl”. Ik zou dat vervangen door de juistere term “ Delftse school stijl”. De professor in de bouwkunde Granpré Molière wordt algemeen beschouwd als stichter van deze richting ( Delftse school) in de bouwkunst. De associatie is dat hij afkomstig uit Delft was, het heeft weinig met de bebouwing in Delft te maken

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s