In het natuurgebied Grebbeberg ligt de Koningstafel. Een open veld midden in het Grebbebos met een fantastisch uitzicht. Samen met de verhalen en restanten uit het verleden is het een bijzondere plek. In dit artikel vertel ik je over de bijzonderheden die deze plek vormden. En hoe je de Koningstafel kan bezoeken.

Grebbeberg wandelen uitzicht

Koningstafel op de Grebbeberg

De Koningstafel op de Grebbeberg is een plek waar voormalige vorsten graag kwamen. Volgens de verhalen keken vroegere koningen vanaf deze plek uit over het omliggende land. Zij zouden er bijvoorbeeld jachtfeesten hebben gehouden. De Koningstafel heeft er haar naam aan te danken.

Walburg en boswachterswoning

Rond het veld van de Koningstafel zijn restanten van een walburg en de ruïne van de boswachterswoning te zien. Met name de walburg laat zien dat de geschiedenis rond de Koningstafel ver terug gaat. Het is niet zeker waarvoor dit diende.

Uitzichtpunt op de Grebbeberg

Vanaf de Koningstafel op de Grebbeberg is er een prachtig uitzicht over de Nederrijn, Betuwe en natuurgebied de Blauwe Kamer. Langs de rand van het veld zijn er twee uitzichtpunten.

Koningstafel in Rhenen bezoeken

De Koningstafel in Rhenen ligt in het bos van de Grebbeberg. Onder andere de gemarkeerde wandelroute Grebbeberg leidt je naar deze plek.

Meer attracties en bezienswaardigheden in Rhenen

Rhenen heeft leuke attracties en bezienswaardigheden om te bezoeken. Op VisitRhenen vind je een overzicht met bezienswaardigheden in Rhenen.

Overnachten in Rhenen

Blijf overnachten in Rhenen. Ontdek de plekken waar je kunt overnachten in Rhenen. Of bekijk één van de type accommodaties: