Op zoek naar indrukwekkende bezienswaardigheden en overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog in Nederland? Je bent dan in Rhenen op de juiste plek. Tijdens de inval van Duitsland werd de Grebbelinie gebruikt als hoofdverdediging. Rhenen werd zo het middelpunt van de zwaarste veldslag. De Slag om de Grebbeberg. Hedendaags zijn er indrukwekkende bezienswaardigheden en overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog in Nederland in Rhenen te zien. We hebben ze hieronder voor je op een rij gezet.

  • Militair Ereveld Grebbeberg
  • Grebbelinie
  • Lancaster

1. Grebbelinie

Je komt op en rond de Grebbeberg verschillende overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog in Nederland tegen. Dit zijn restanten van de Grebbelinie. Je ontdekt de overblijfselen en bezienswaardigheden van de Tweede wereldoorlog al wandelend het makkelijkst. Zo kom je onder andere overgebleven kazematten en een gerestaureerde loopgraaf tegen. Tip: Download de gratis app ‘Slag om de Grebbeberg’. De app neemt je op interactieve wijze mee langs de belangrijke plekken van de veldslag. Zo leer je het indrukwekkende verhaal kennen achter de bezienswaardigheden en overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog in Nederland.

2. Militair Ereveld Grebbeberg

Het Militair Ereveld Grebbeberg is de oudste oorlogsbegraafplaats van Nederland. Je plaatst deze plek zeker bij de meest indrukwekkende Tweede Wereldoorlog bezienswaardigheden in Nederland. Ruim 800 soldaten die zijn gesneuveld tijdens de Duitse inval hebben hier hun rustplaats. Je bent letterlijk op de plek die zij met hun leven hebben verdedigd. Het Militair Ereveld Grebbeberg wordt ook gebruikt als nationale herdenkingsplaats. Tijdens Nationale Dodenherdenking (4 mei) is er een veelbezochte herdenkingsceremonie. Je vindt op het Militair Ereveld Grebbeberg een informatiecentrum. Het informatiecentrum neemt je mee in de Slag om de Grebbeberg.

3. (Verborgen) Monument

In en rond Rhenen staan meer bezienswaardigheden en overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Echter, deze veelal kleine monumenten vallen niet allemaal even goed op. Een voorbeeld hiervan is het Lancaster LM-134 monument. Het vertegenwoordigd het verhaal van een neergestorte Britse bommenwerper waarbij alle bemanningsleden sneuvelden.

Kom jij de bezienswaardigheden en overblijfselen van de Tweede wereldoorlog in Nederland bekijken?

Zoals je ziet zijn er een paar indrukwekkende overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog in Rhenen. De herinnering aan de Slag om de Grebbeberg wordt levend gehouden. Hopelijk kom je dit snel zelf ontdekken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s