De Cuneraheuvel in Rhenen is een pleintje met uitzicht over de Nederrijn. De plek heeft een bijzondere geschiedenis volgens de legende van de heilige Cunera.

De Cunera legende en de heuvel

De legende van Cunera is een bekend verhaal in Rhenen. De Cuneraheuvel is volgens de legende de plek waar Cunera werd begraven door koning Radboud. Volgens het verhaal vonden er op de heuvel sinds haar begraving wonderbaarlijke genezingen plaats.

Opgraving van Cunera

Rond het eind van de zevende eeuw krijgt Cunera haar heilige status. Bisschop Willibrord laat het graf openen, waar Cunera nog geheel intact ligt met haar halsdoek, en laat haar overbrengen naar de toenmalige Petruskerk in Rhenen. De Petruskerk werd aan Cunera gewijd. Tegenwoordig draagt de huidige Cunerakerk nog steeds haar naam.

Cuneraheuvel in Rhenen bezoeken

Op de Cuneraheuvel zelf is er helaas niets meer te zien dat refereert naar de heilige Cunera. Je vindt hieronder de praktische informatie over de Cuneraheuvel in Rhenen:

  • Cuneraheuvel
    • Cuneralaan 14, 3911 AC Rhenen

Meer attracties en bezienswaardigheden in Rhenen

Ontdek welke attracties en bezienswaardigheden er nog meer in Rhenen zijn. Bekijk het overzicht met bezienswaardigheden.

Overnachten in Rhenen

Combineer je bezoek met een overnachting. Ontdek de plekken waar je kunt overnachten in Rhenen. Of bekijk één van de type accommodaties: