Je herkent het Oude Raadhuis van Rhenen gelijk als je door het oude centrum loopt. Een monumentaal gebouw dat honderden jaren één van de belangrijkste plekken van de stad was.

Geschiedenis van het Oude Raadhuis

Het Oude Raadhuis van Rhenen heeft een waardevolle geschiedenis voor de stad. Al sinds 1450 werd dit gebouw gebruikt door het stadsbestuur. In deze tijd was dit ook de locatie voor rechtspraak. Dit vond plaats in de centrale hal van het gebouw. Deze plek is nog steeds te zien. Daarnaast werden er in de kelder gevangenen in bewaring gesteld.

Oorspronkelijk bestond het Oude Raadhuis van Rhenen uit meerdere gebouwen. Twee panden stonden aan de Markt, de huidige locatie van het raadhuis. In de jaren rond 1740 werd besloten de twee gebouwen samen te voegen. De tekeningen van deze verbouwing zijn de basis van de afgelopen restauraties. Hierdoor heeft het Oude Raadhuis de prachtige vroeg 18e-eeuwse uitstraling.

Het Oude Raadhuis bezoeken

In het Oude Raadhuis is Stadsmuseum Rhenen gevestigd. Een museum over de geschiedenis van de stad. Ook de VVV zit in het gebouw. Klik hieronder op de link voor meer informatie over het museum:

Meer attracties en bezienswaardigheden in Rhenen

Wil je weten welke attracties en bezienswaardigheden er nog meer in Rhenen zijn? Bekijk dan mijn overzicht met bezienswaardigheden.

Overnachten in Rhenen

Wil je een vakantie, weekend weg of overnachting in Rhenen boeken? Ontdek de plekken waar je kunt overnachten in Rhenen. Of bekijk één van de type accommodaties: