Op zoek naar een mooi klompenpad in Rhenen? Dwars door het boerenland zijn meerdere gemarkeerde wandelroutes uitgestippeld. Tochten waarbij je geniet van de natuur en plekken ontdekt waar je anders niet komt. In dit artikel zet ik de klompenpaden op een rij. Wandelschoenen aan, rugzak mee en op pad!

Tip! Loop jij vaker klompenpaden? Dan is het boek 50 nieuwe klompenpaden (aff.) wat voor jou! Met columns, foto’s, gedichten, recepten en meer wordt over de routes verteld. Het laat je nog meer ontdekken tijdens het wandelen.

De klompenpaden bij Rhenen

Hieronder vertel ik je over drie paden. De rondwandelingen starten in de gemeente Rhenen en trekken daarna de omgeving in. Zoals richting de boomgaarden in de Betuwe en de historische graften op de Laarsenberg. Elke route laat je een ander stukje boerenland ontdekken.

Marspad

Rhenen grenst langs de Nederrijn aan de Betuwe. Je ontdekt deze streek met het Marspad (13 km). Het klompenpad in Rhenen leid je over de Rijnbrug richting het dorp Kesteren en het omliggende gebied. Daar wandel je door uiterwaarden, over dijken en langs boomgaarden. Wanneer je weer bij de Nederrijn komt, brengt een pont je terug naar de overkant in Rhenen.

Grift en Graftenpad

Verken het boerenland rondom Rhenen met het Grift en Graftenpad (12 km). Een klompenpad in Rhenen dat je meeneemt door de binnenvelden. Een weids landschap waar je het Valleikanaal (Grift) tegen komt. Ook word je naar de Laarsenberg geleid. Een heuvelachtig bosgebied waar akkers op de hellingen liggen. Hier zie je de graften waar de naam van de route naar verwijst.

Nudepad

Het Nudepad (11 km) leid je rond door het buitengebied van Wageningen. Een wandelroute langs weilanden en uiterwaarden. Het startpunt van dit klompenpad in Rhenen is bij rivieroeverreservaat de Blauw Kamer. Wandel daar ook zeker even doorheen als je de tijd hebt. De wandeltocht loopt vanaf de Blauwe Kamer via de Grebbedijk door het open en wijdse landschap van de Nude.

Andere wandelroutes in Rhenen

Naast de klompenpaden, zijn er in Rhenen allerlei andere wandelroutes. Tientallen kilometers aan wandelpaden lopen door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en de uiterwaarden langs de Nederrijn. Je ontdekt op VisitRhenen het overzicht met wandelroutes in Rhenen.

Overnachten in Rhenen

Combineer het wandelen van een klompenpad in Rhenen met een langer verblijf. Bekijk mijn overzicht voor overnachten in Rhenen. Of bekijk één van de type accommodaties:

De pagina bevat affiliate links.