De vier mooiste boeken over Rhenen en haar geschiedenis

Dat er boeken zijn geschreven over Rhenen en haar geschiedenis zal je niet verbazen. De historie van de stad gaat namelijk al terug naar het jaar 855. In de honderden jaren die volgden tot vandaag de dag, heeft de plaats van alles meegemaakt. Van oorlogen tot een legende waardoor Rhenen uitgroeide tot bedevaartsoord. Een rijke geschiedenis die je ongetwijfeld wil ontdekken. Wij hebben daarom de vier mooiste boeken over Rhenen en haar geschiedenis opgezocht. Veel leesplezier!

1. Slag om de Grebbeberg

De Duitse inval begin mei 1940 was het begin van een felle strijd op de Grebbeberg. Met als gevolg honderden doden en de verwoesting van Rhenen. Een herinnering die je vandaag de dag nog steeds op Grebbeberg kan ervaren. Het boek Slag om de Grebbeberg neemt je mee in het beeldverhaal van deze strijd. Maar liefst 330 foto’s vanaf de mobilisatietijd in 1939 naar de beruchte meidagen en de verwoesting die achterbleef. Een uniek foto boek van Rhenen aangevuld met tekst dat op indringende wijze de sfeer op de Grebbeberg tijdens deze periode laat zien.

2. Tegen de helling van de Heuvelrug. Rhenen in oude tekeningen 1600-1900

Liefhebbers van oude tekeningen, opgelet! De bijzondere stad met haar unieke landschap is door vele kunstenaars vastgelegd. Zelfs door beroemde meesters als Rembrandt, Pieter Jansz en Aelbert Cuyp. Met als resultaat kunstwerken die tot de absolute top van de Nederlandse tekenkunst horen. Dit boek over Rhenen laat in meer dan 250 tekeningen haar geschiedenis zien. Je ziet in negen hoofdstukken telkens een andere kant van de plaats. Aangevuld met beschrijvingen zal je zien waarom zoveel kunstenaars aangetrokken werden door de plaats. Een uniek boek om Rhenen door de ogen van kunstenaars te aanschouwen.

3. Beschermd door steen. De stadsmuren van Rhenen

Rhenen was vanwege haar ligging langs de Nederrijn een steunpunt in verschillende oorlogen. Wie de sleutel van Rhenen bezat, had beste positie om zichzelf te verdedigen of verder op te trekken. Sinds het jaar 1346 is de stad daarom altijd omgeven geweest door stadsmuren. Je leest in het boek Beschermd door steen over het leven in Rhenen en de dreiging die de inwoners hebben meegemaakt achter de stadsmuren. Het boek neemt je met name mee door de roerige 16e eeuw. Een periode waar de stad verschillende malen werd belegerd en ingenomen. Een aanrader voor de geschiedenis fan.

4. De halsdoek van Cunera

Je zal in Rhenen niemand vinden die nog nooit van Cunera heeft gehoord. De legende die al honderden jaren het stadsbeeld van de plaats bepaald. Met als bekendste voorbeeld de Cuneratoren. Maar wie was Cunera eigenlijk? De halsdoek van Cunera is het boek van Rhenen dat dit stuk geschiedenis beschrijft. En wel op een originele en laagdrempelige wijze: een stripboek! In het boek krijgt Emma uitleg over de heilige Cunera. Opgeknipt in drie fases maak je kennis met de legende van Cunera. Een makkelijkere manier om over Cunera te lezen zal je niet vinden!

Deze pagina bevat affiliate links.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s