Mountainbike weekend Utrechtse Heuvelrug

Een mountainbike weekend Utrechtse Heuvelrug. ‘S ochtends op tijd opstaan, een goed ontbijt en de mountainbike kleding aan. Klaar om je te gaan uitleven midden in de natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Flinke klimmen, uitdagende bochten en mooie afdalingen. Meer dan 95 km aan routes ligt voor je klaar. Klinkt goed toch? Als mountainbiker moet je eens op de Utrechtse Heuvelrug zijn geweest. En Rhenen is het perfecte startpunt!

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is met haar heuvels en vele bosgebieden een lust voor het oog. Niet voor niets is Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug na de Veluwe het grootste natuurgebied van Nederland. Tijdens de ijstijd zijn stuwwallen ontstaan die voor 70 meter hoge heuvels zorgden. Een uniek gebied ten opzichte van het vlakke Nederland. Het maakt het uitermate geschikt voor activiteiten midden in de natuur, waar je veel dieren kan tegenkomen. Waaronder tijdens een heerlijk mountainbike weekend Utrechtse Heuvelrug.

Mooiste mountainbike routes van Nederland

Een aantal single tracks horen bij de mooiste mountainbike routes van Nederland. Maar liefst negen verschillende routes maken jouw mountainbike weekend Utrechtse Heuvelrug compleet. Je fietst door prachtige bossen, heide, stuifzanden en akkers. Je bent echt even midden in de natuur.

Met de auto kan je naar elk startpunt van de route die je wilt doen. Echter, het zou toch gaaf zijn als je vanaf het vakantiehuis of hotel op de mountainbike direct naar de routes kan? Vanaf Rhenen kan dit! Vijf routes zijn gemakkelijk te bereiken zonder dat je een auto nodig hebt. Je kan ze zelfs allemaal met elkaar combineren. Lekker kilometers maken! Ze staan hieronder voor je op een rijtje:

  • Rhenen (6,5 km): een technische route met korte klimmetjes, scherpe bochten en snelle afdalingen. Vanaf Rhenen loopt een verbindingsroute naar Amerongen.
  • Kwintelooijen (2,7 km): een korte maar intensieve route. Steile hoogteverschillen maken dit een echte uitdaging, zelfs voor ervaren mountainbikers.
  • Amerongen (18 km): uitleven met klimmen, keren en dalen over de Amerongse berg en Elsterkop. Direct verbonden aan Leersum en Hoge Ginkel.
  • Leersum (18,5 km): je fietst door een prachtig stuk Utrechtse Heuvelrug. Al heb je weinig tijd om van de natuur te genieten. De uitdagende route heeft al je concentratie nodig.
  • Hoge Ginkel (7,5 km): een mooie mountainbike route met de lastigste klim van de Utrechtse Heuvelrug.

Deze routes gaan je ongetwijfeld een weekend bezig houden. Meer informatie en video over de mountainbike routes vind je in dit artikel.

Verblijf en arrangementen

Voor het perfecte mountainbike weekend Utrechtse Heuvelrug heb je een fijn verblijf nodig. In Rhenen zijn er verschillende mogelijkheden en arrangementen voor mountainbikers. We hebben de opties hieronder beschreven.

Let op: het is verplicht een vignet te hebben (7,50 euro). Met dit geld worden de banen onderhouden en liggen ze er altijd goed bij. Het vignet zit niet standaard bij elk verblijf. Je kan deze dan kopen bij Rooseboom Tweewielers (Nieuwe Veenendaalseweg 132).

1. Vakantiepark Thijmse Berg: Adventure arrangement

Vakantiepark Thijmse Berg ligt vlakbij de mountainbike routes Rhenen en Kwintelooijen. Het park ligt midden in het bos en voorziet in al je behoeften. Bij het Adventure arrangement zit het volgende inbegrepen:

  • Drie of vier overnachtingen in een luxe accommodatie
  • 1x luxe ontbijt
  • Professionele mountainbikes met vignet, helm en bidon
  • 15% korting op een diner
  • Gratis WiFi in de accommodatie

Uiteraard is het ook mogelijk om zonder arrangement te reserveren.

2. Hotel ‘t Paviljoen

Hotel ‘t Paviljoen is een 4-sterrenhotel die van alle gemakken is voorzien. De faciliteiten zijn uitstekend met een restaurant en loungebar. Je komt er heerlijk in luxe bij na een dag crossen op de mountainbike. Dat heb je dan wel verdiend. Vanaf het hotel fiets je in een kwartier naar de mountainbike routes. Je kan direct online reserveren.

3. Natuurhuisje

Midden in de natuur ligt een prachtig natuurhuisje voor maximaal zes personen. Echt even helemaal weg. Voor het huisje grazen de paarden, achter het huisje staan de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. De mountainbike routes zijn dan ook dichtbij. In het eenvoudige, maar volledig ingerichte huisje ga je een top mountainbike weekend Utrechtse Heuvelrug tegemoet. Je reserveert het natuurhuisje eenvoudig online.

Het mooiste mountainbike weekend in Nederland?

Wat ons betreft is een mountainbike weekend Utrechtse Heuvelrug één van de mooiste van Nederland. De unieke heuvelachtige natuur, uitdagende mountainbike routes en goede mogelijkheden voor overnachten, zorgen dat je gaat genieten. Wij wensen je alvast een top weekend toe!