De gemarkeerde wandelroutes Kwintelooijen nemen je mee langs de mooiste stukken van het gebied. Door de hoogteverschillen zijn er uitzichtpunten over de Gelderse Vallei. Daarnaast ontdek je de gevarieerde natuur met bossen, poelen, heide en graslanden. Kwintelooijen is daarmee een bijzonder gebied langs de Utrechtse Heuvelrug.

Over Kwintelooijen

Kwintelooijen werd tot de jaren 70 gebruikt als zandafgraving. Tegenwoordig is het gebied ingericht als natuurgebied en recreatiegebied. Je ervaart daardoor een zeer divers gebied waar sport, recreatie en natuur samenkomen. Het natuurgebied is onderdeel van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Kwintelooijen is een plek waar meerdere bedreigde dier- en plantensoorten leven. Dit komt mede doordat de voormalige zandafgraving voor bijzondere terreinen heeft gezorgd. Wanneer je de gemarkeerde wandelroutes van Kwintelooijen volgt, zal je dat vanzelf ervaren.

Gemarkeerde wandelroutes Kwintelooijen

Door Kwintelooijen lopen de volgende gemarkeerde wandelroutes. Beiden worden gefaciliteerd door Recreatie Midden Nederland:

  • Rondje Kwintelooijen (1,5 km) – een ontspannen wandeling door het recreatiegebied
  • Dikkenberg (3 km) – een route met hoogteverschillen en uitzichtpunten langs de afwisselende natuur

Meer wandelingen door Kwintelooijen

Door Kwintelooijen lopen ook ongemarkeerde routes. Deze lopen gedeeltelijk door het gebied. Vanaf Kwintelooijen zijn er namelijk aansluitingen op andere natuurgebieden. Er zijn verschillende ongemarkeerde routes mogelijk om te bewandelen:

Rhenen heeft door de mooie omgeving allerlei mogelijkheden voor wandelingen. Je ontdekt ze in het overzicht wandelroutes in Rhenen.

Overnachten in Rhenen

Denk je erover om te overnachten in Rhenen? Ontdek de plekken waar je kunt overnachten in Rhenen. Of bekijk één van de type accommodaties: