De gemarkeerde wandelroutes Kwintelooijen nemen je mee langs de mooiste stukken van het gebied. Door de hoogteverschillen zijn er uitzichtpunten over de Gelderse Vallei. Daarnaast ontdek je de gevarieerde natuur met bossen, poelen, heide en graslanden. Kwintelooijen is daarmee een bijzonder gebied langs de Utrechtse Heuvelrug.

Kwintelooijen werd tot de jaren 70 gebruikt als zandafgraving. Tegenwoordig is het gebied ingericht als natuurgebied en recreatiegebied. Je ervaart daardoor een zeer divers gebied waar sport, recreatie en natuur samenkomen. Het natuurgebied is onderdeel van de Utrechtse Heuvelrug. Een plek waar meerdere bedreigde dier- en plantensoorten leven. Dit komt mede doordat de voormalige zandafgraving voor unieke terreinen heeft gezorgd. Wanneer je de gemarkeerde wandelroutes van Kwintelooijen volgt, zal je dat vanzelf ervaren.

Door Kwintelooijen lopen de volgende gemarkeerde wandelroutes. Beiden worden gefaciliteerd door Recreatie Midden Nederland:

  • Rondje Kwintelooijen: 1,5 km
    • Startpunt: Routepunt Kwintelooijen, Oude Veensegrindweg, 3911TA Rhenen
  • Dikkenberg: 3 km
    • Routepunt Kwintelooijen, Oude Veensegrindweg, 3911TA Rhenen

Meer wandelingen door Kwintelooijen

Door Kwintelooijen lopen ook andere routes. Dit zijn veelal ongemarkeerde wandelingen. Deze lopen gedeeltelijk door het gebied. Vanaf Kwintelooijen zijn er namelijk aansluitingen op andere natuurgebieden zoals Plantage Willem III. Daardoor zijn er verschillende ongemarkeerde routes mogelijk om te bewandelen:

Rhenen heeft door de mooie omgeving allerlei mogelijkheden voor wandelingen. Je ontdekt ze in het overzicht wandelroutes in Rhenen.

Horeca & overnachten

Er zijn vanaf Kwintelooijen een aantal restaurants in de omgeving. Wanneer je na het wandelen het gebied verlaat, kan je daar terecht. De volgende eetgelegenheden liggen in de buurt:

  • Residence Rhenen
  • 3 Zussen

Denk je erover om te overnachten in Rhenen? Bekijk dan het overzicht met aanbod hotels, vakantieparken, campings en B&B’s op VisitRhenen.