Een lekker dagje uit met kinderen in Rhenen. Er zijn in de knusse stad aan de Nederrijn allerlei activiteiten en attracties geschikt voor kinderen. Je hoeft alleen maar te weten waar je moet zoeken.

Dagje uit met kinderen in Rhenen

Rhenen staat bekend om de natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Vanzelfsprekend zijn er mogelijkheden om dit prachtige gebied met de kids te ontdekken. Maar ook het knusse stadscentrum, enkele grote publiekstrekkers en het militair verleden bieden mogelijkheden voor leuke activiteiten met kinderen in Rhenen.

We geven je daarom graag vijf tips voor een leuk dagje uit met kinderen in Rhenen. Zo vermaken de kids (en jezelf) zich wel!

1. Naar de dierentuin

Bewonder samen met de kinderen de dieren in Ouwehands dierenpark. Leer over hun leefgebied en wat jij kunt doen om hen te beschermen. Slingerende apen, Afrikaanse olifanten, mystieke reuzenpanda’s en vele andere dieren bezorgen de kinderen een dag vol vermaak. Daarbij kunnen ze zelf de beest uithangen in speelparadijs RavotAapia of Gorilla Adventure. Een bezoek aan Ouwehands dierenpark is een gezellig dagje uit voor het hele gezin.

2. Ravotten in het bos

Trimbaan Rhenen

Op zoek naar een sportieve activiteit om te doen met kinderen in Rhenen? De trimbaan is dan een leuke tip! Een route met meer dan vijftien oefeningen die je in een ronde van zo’n zeshonderd meter tegenkomt. Van ontspannen met de benen zwaaien en het springen op paaltjes tot het klimmen aan een rek. De trimbaan ligt in Stadsbossen waardoor je lekker door het bos loopt. Sommige oefeningen zijn wel wat zwaar voor kinderen, daar mogen de ouders zich dan aan wagen! Het is dan ook voor zowel volwassenen als kinderen leuk om te doen tijdens een dagje uit in Rhenen.

3. Soldaatje op de Grebbelinie

Rhenen speelde een grote rol tijdens de Duitse inval in de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de inval vochten er duizenden Nederlandse en Duitse soldaten tegen elkaar. De Slag om de Grebbeberg heeft blijvende herinneringen achtergelaten in Rhenen.

Op en rond de Grebbeberg liggen verschillende restanten van de Slag om de Grebbeberg verscholen. Enkele kazematten en herstelde loopgraaf zijn te bewonderen. Leuk om in Rhenen te doen met kinderen. Zo kunnen ze kennis maken met het oorlogsverleden van Nederland en het maakt zeker indruk.

4. IJsje!

Kinderen houden van ijs. Eén van de lekkerste en leukste dingen om te doen tijdens een dagje uit met kinderen in Rhenen, is de jeugd trakteren op een ijsje. Heerlijk! Midden in het centrum van Rhenen vind je IJssalon Martino. Met veel liefde, passie en de beste natuurlijke ingrediënten wordt vers ijs geproduceerd. Niet voor niets viel de ijssalon al meerdere keren in de prijzen. Voor een lekker ijsje op een mooie plek, is IJssalon Martino waar je zijn moet.

5. Safari op het water

Als je op zoek bent naar een mooi uitzicht over Rhenen en haar omgeving, dan ga je aan boord bij Safarischip de Blauwe Bever. Een stoer schip, waarop je vanaf het open, overdekte bovendek een directe beleving hebt met de riviernatuur. De boot neemt je mee over de Nederrijn om te ontdekken hoe mooi het rivierengebied is. De vaarten gaan regelmatig langs Rhenen en er zijn mogelijkheden om in Rhenen op te stappen. Daarbij zijn er ook kindervaarten. In de agenda van Safarischip de Blauwe Bever staan de geplande vaarten weergegeven.

Overnachten in Rhenen

Wil je langer in de knusse stad aan de Nederrijn verblijven? Er zijn allerlei opties om te overnachten in Rhenen. Of bekijk gelijk één van de favorieten hieronder:

De pagina bevat affiliate links.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s