Klim met me mee naar de mooiste uitzichtpunten op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen. De mooie plekken van de Rhenense natuur en stad bekijk je vanaf een uitkijkpunt. Levendige rivierlandschappen, bosrijke vergezichten en karakteristieke stadsbeelden. Je ontdekt het allemaal op dit deel van de Utrechtse Heuvelrug.

Mooie plekken in Rhenen

Ik verzamelde mijn favoriete uitzichtpunten in Rhenen. Laat je inspireren door deze mooie plekken.

Koningstafel op de Grebbeberg

De Grebbeberg steekt 52 meter boven de omgeving uit. Je vindt bovenop de berg de Koningstafel. Een veld in het bos met uitzicht over de Blauwe Kamer, Nederrijn en de Betuwe streek. Honderden jaren geleden was deze mooie plek in Rhenen al populair onder vorsten. Daar dankt de Koningstafel zijn naam aan. Je wandelt met de gemarkeerde wandelroute Grebbeberg of trage tocht Rhenen langs dit uitzichtpunt op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen.

Cuneratoren

Het is het herkenningspunt van Rhenen: de Cuneratoren. De 82 meter hoge toren is al van ver te zien in de omgeving. De toren zelf is ook één van de mooiste uitzichtpunten in Rhenen. Je hebt vanaf de top een prachtig uitzicht over de stad en de Betuwe. Bij helder weer zie je zelfs Utrecht en Nijmegen liggen. Je kunt de kerk bezichtigen en de toren met een gids beklimmen.

Blauwe kamer

In natuurgebied Blauwe Kamer heeft het water van de Nederrijn vrij spel. De rivier zorgt voor een levendig rivierlandschap en trekt bijzondere planten en dieren aan. Midden in het rivieroeverreservaat staat een platform en vogelkijkhut. Je kijkt vanaf de twee uitzichtpunten in Rhenen uit over het gebied. Met in de verte zicht op de Grebbeberg en Cuneratoren. De wandelroute Blauwe Kamer brengt je erheen.

Kwintelooijen

Een mooi uitzichtpunt op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen vind je bij natuur- en recreatiegebied Kwintelooijen. De voormalige zandafgraving met hoogteverschillen tot vijftig meter. Je komt via de trap in het gebied bij het hoogste punt uit. Je hebt er een prachtig vergezicht over de Gelderse Vallei. Onder andere wandelroute Dikkenberg en trage tocht Kwintelooijen lopen langs deze mooie plek in Rhenen.

Laarsenberg

Aan de andere kant van de Grebbeberg ligt natuurgebied Laarsenberg. Ook dit punt steekt boven de omgeving uit. Vanaf de bosrand heb je weidse uitzichten op het dorp Achterberg, de binnenvelden en de Gelderse Vallei. De vergezichten over de landelijke omgeving zijn een plaatje. Je komt met de gemarkeerde wandelroute Laarsenberg langs deze mooie uitzichtpunten van de Utrechtse Heuvelrug.

Uitkijktoren Binnenveld

Ontdek de soortenrijke graslanden op vochtige veengrond met een bezoek aan de uitkijktoren in het Binnenveld. Je geniet er van het vergezicht over het landschap van de Hooilanden. Langs de uitkijktoren kronkelt het Valleikanaal en zie je in de verte de Utrechtse Heuvelrug. De uitkijktoren in het Binnenveld staat naast fietsknooppunt 27. Net over de grens van de gemeente Rhenen. Fietsroute Rondje Binnenveld vanuit Rhenen brengt je langs dit uitzichtpunt bij Rhenen.

Uitzicht op Rhenen vanaf de dijk

Het stadscentrum van Rhenen ligt aan de langsstromende Nederrijn. Je hebt vanaf de overkant van de rivier een mooi uitzicht op Rhenen centrum en de Utrechtse Heuvelrug. Ter hoogte van fietsknooppunt 13 sta je tegenover de stad. Vanaf de dijk kijk je mooi uit over het water. De fietsroute Rhenen langs de Rijn leidt je naar dit punt.

Overnachten in Rhenen

Combineer je bezoek met een overnachting in Rhenen. Ontdek de plekken waar je kunt overnachten in Rhenen. Of bekijk gelijk één van de favorieten hieronder:

De pagina bevat affiliate links.